Odovania Praznicului Botezului Domnului sărbătorită la Mănăstirea Partoș

În Duminica a 29-a după Rusalii a fost prăznuită Odovania praznicului Botezului Domnului și Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Mănăstirea Partoș cu hramurile „Înălțarea Sfintei Cruci” și „Sfântul Iosif cel Nou de la Partoș”.

Credincioșii din Parohia Partoș din cadrul Protopopiatului Deta și obștea Mănăstirii Partoș s-au bucurat de prezența în mijlocul lor a Înaltpreasfinției Sale, care a fost întâmpinat la orele dimineții de ieromonahii, preoții, diaconii și credincioșii acestei comunități. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan, înconjurat de un sobor de slujitori din care au făcut parte: arhim. Simeon Stana, exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Timișoarei; părintele protopop Ioan Prisăcean; ierom. Varlaam Almăjanu, starețul Mănăstirii Partoș. Cu acest prilej, chiriarhul a săvârșit și hirotonia întru diacon a tânărului teolog Ionel Csudor pe seama Parohiei Partoș.

În cuvântul de învățătură, ierarhul a explicat înțelesurile duhovnicești ale pericopei evanghelice de la Luca, capitolul 17, versetele 12-19, unde se vorbește despre vindecarea celor 10 leproși de către Mântuitorul nostru Iisus Hristos. Înaltpreasfinția Sa a făcut o invitație credincioșilor de a se număra printre cei care dau slavă lui Dumnezeu pentru bucuriile și minunile pe care le face Acesta cu fiecare dintre noi, arătându-I recunoștință pentru binefacerile Sale. La finalul Sfintei Liturghii a urmat o agapă frățească în Sala „Christiana” a școlii din localitate.

Comments are closed.