“Săptămâna duhovnicească” organizată în parohiile din cadrul Arhiepiscopiei Timişoarei

Cu binecuvântarea Înat Preasfinţitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului şi conform celor hotărâte de Consiliul Eparhial în şedinţa de lucru din 24 februarie a.c. s-a stabilit ca toate parohiile din cuprinsul Arhiepiscopiei Timişoarei să organizeze în perioada Postului Mare „ Săptămâna duhovnicească”.

În cadrul acestei săptămâni, în parohiile din cadrul celor şase protopopiate ale eparhiei, Timişoara I şi II, Lugoj, Făget, Sânnicolau Mare şi Deta se va oficia slujba vecerniei în fiecare zi din săptămâna respectivă, urmată de un cuvânt de învăţătură rostit de un preot invitat. În încheierea întâlnirii, strana bisericii sau un grup coral invitat va susţine un recital de cântări religioase specifice perioadei Postului Mare.

Temele abordate în cadrul predicilor sau catehezelor susţinute cu acest prilej, vor ţine seama de hotărârea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, privind declararea anului 2011 ca „ An omagial al Sfântului Botez şi al Sfintei Cununii în Patriarhia Română”, dar şi de perioada Postului Mare.

Totodată, se va oficia Liturghia Darurilor mai înainte sfinţite, în zilele de miercuri şi de vineri din „ Săptămâna duhovnicească”,dar şi în celelalte săptămâni, în zilele rânduite pentru aceasta, în toată perioada postului.

Părinţii protopopi se vor îngriji de organizarea acestui program special liturgic şi catehetic, vor urmări buna desfăşurare a acestuia în cadrul parohiilor aparţinătoare, urmând ca în final să întocmească un raport detaliat al întregii activităţi desfăşurate în cadrul „ săptămânii duhovniceşti”.

Leave a Reply