Acțiune filantropică de Ziua Copilului, la Clinica II Pedriatrie Timișoara

Astăzi, de Ziua Copilului, Parohia „Nașterea Maicii Domnului” Timișoara-Iosefin și Fundația „Preot Ioan Olariu”, cu sprijinul și binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, a organizat, la Clinica Pedriatrie Bega – Clinica II Pedriatrie, o acțiune filantropică, venind în sprijinul copiilor aflați în suferință.

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan, împreună cu părintele paroh Ionel Popescu, președintele Fundației „Preot Ioan Olariu”, a vizitat saloanele clinicii și pe toți copiii (nou-născuți, sugari, preșcolari, școlari), cu diverse stări de morbiditate (neonatologie, izolator, terapie intensiva, cardiologie, boli respiratorii cronice, boli de nutriție și metabolism, endocrinologie, nefrologie, gastroenterologie). Părintele Mitropolit a stat de vorbă cu pacienții și cu însoțitorii acestora, după care i-a binecuvântat, oferindu-le pachete cu fructe și dulciuri. Înaltpreasfinția Sa s-a interesat de problemele întâmpinate la clinică, purtând discuții atât cu prof. univ. dr. Liviu Laurențiu Pop, șef-secție Clinica II Pediatrie, dar și cu personalul medical, încredințându-i, totodată, de purtarea sa de grijă concretă.

Clinica II Pediatrie a luat ființă în anul 1974 ca secție a Spitalului Clinic nr.1 Județean Timișoara, ca o necesitate stringentă de asigurare a asistenței medicale a copilului în acea perioadă și, totodată, pentru lărgirea bazei de învățământ universitar medical pediatric din Timișoara.

 

Comments are closed.