Acțiuni umanitare organizate de militarii lugojeni

La Batalionul 183 Artilerie Mixtă General „Ion Dragalina” din Lugoj a avut loc miercuri, 13 iunie, o acțiune de donare de sânge, la care au luat parte un număr însemnat de militari dornici să ajute semenii aflați la nevoie și în suferință. În sprijinul participanților au venit reprezentanții Centrului Regional de Transfuzie Sanguină din Timișoara, care au recoltat sângele și au sprijinit campania inițiată în orașul de pe Timiș.

Zilnic, mii de pacienţi din spitalele din România au nevoie de transfuzii de sânge sau de preparate sangvine pentru a supravieţui. Cu toate acestea, de cele mai multe ori donatorii dau sânge doar atunci când cineva drag are nevoie sau când există o situație limită. De fapt, nevoia de sânge este una constantă. Produsele sanguine pot fi stocate un număr limitat de zile şi, mai mult, bolnavii cu afecţiuni grave şi imunitate scăzută (cei cu leucemie, copiii) au nevoie de sânge de la donatori fideli (cei care donează de cel puţin 2 ori pe an).

România se confruntă în prezent cu un deficit major de sânge, donatorii asigurând un procent de doar 66% din totalul necesar. La o singură operație de transplant hepatic pot fi folosite peste 40 de unități de sânge, iar nevoia de trasfuzie de sânge se impune în cazuri dintre cele mai variate: accidentele rutiere, accidentele de muncă, intervențiile chirurgicale mari, bolile sanguine sau afecțiuni gastrice.

Personalul care a participat la această campanie, începând cu comandantul unității, Colonelul Ion Teca, au donat tichetele de masa primite în urma donării pentru aigurarea de bunuri alimentare unor persoane nevoiașe. În acest sens, acțiunea a continuat joi, 14 iunie, cu o vizită la Centrul de Zi pentru Copii  Patriarh ,,Miron Cristea” din Făget, unde militarii au împărțit tuturor copiilor ce se bucură de serviciile acestei instituții daruri constând în alimente neperisabile și dulciuri. La eveniment au luat parte și părintele Protopop Bujor Păcurar care a felicitat și a adus mulțumiri pentru această frumoasă inițiativă, profesorului Victor Birău, Directorul Liceului Teoretic ,,Traian Vuia”, doamnei Alina Lăzărescu, reprezentantă a Primăriei Făget, precum și altor dascăli și părinți ai beneficiarilor centrului din urbea făgețeană.

Comments are closed.