Activități culturale la Cercul militar Lugoj

Zilele acestea a avut loc, la Cercul Militar Lugoj, o serie de activități culturale, menite a celebra Ziua Culturii Naționale, dar și a evoca personalitatea și geniul literar al inegalabilului poet național Mihai Eminescu. Ziua de naştere a lui Mihai Eminescu, 15 ianuarie 1850, este declarată, din 2011, Ziua Culturii Na­ţio­na­le. În acest an, sărbătorim 169 de ani de la naşterea marelui poet.

Acțiunea ,,Seară Culturală – Muzică și Poezie: DOR DE EMINESCU”, pusă sub aura contemplativă a frumosului, gingășiei și iubirii, a avut ca inițiator Batalionul 183 Artilerie Mixtă General ,,Ion Dragalina” Lugoj. Amfitrionul serii, domnul comandant, Col. Ion Teca a adresat în deschiderea evenimentului un cuvânt de bun venit invitaților și a vorbit despre importanța deosebită a acestui eveniment.

Au urmat luări de cuvânt, recitaluri de muzică instrumentală, dar și recitări de poezii din lirica eminesciană, toate moderate de neobosita doamnă Henrieta Szabo, directoarea Bibliotecii Municipale. De asemenea, a avut loc și o lansare de carte a timişoreanului Dumitru Buţoi, preşedintele Asociaţiei Culturale ,,Luceafărul de Vest”.

Partenerii acțiunii culturale au fost: Școala de Muzică ,,Filaret Barbu” Lugoj; Biblioteca Municipală Lugoj; Teatrul Municipal ,,Traian Grozăvescu” Lugoj; Școala de Arte ,,Remus Tașcău” Lugoj; Asociația Cultural-Umanitară ,,Luceafărul de Vest” Timișoara; Clubul Lions ,,Ana Lugojana” Lugoj; Colegiul Național ,,Coriolan Brediceanu” și Colegiul Național ,,Iulia Heșdeu”, ambele din Lugoj.

Publicul participant a fost unul foarte numeros, fiind format din elevi, dascăli, cadre militare active, în rezervă și retragere, dar și numeroși îndrăgitori ai creației eminesciene și iubitori ai frumosului din urbea de pe Timiș și nu numai, chiar invitați veniți din Timișoara, Oravița, Mehadia, dar și din alte locuri.

Comments are closed.