Activităţi social filantropice în Țara Făgetului

La Făget, au avut loc, zilele acestea, o serie de activităţi sociale cu scopul de a bucura şi a aduce un licăr de lumină în sufletele celor nevoiaşi. Activitatea a fost organizată de Centrul de Zi pentru Copii ,,Patriarh Miron Cristea” din Făget, în colaborare cu Parohia Mâtnicu Mic şi cu Asociaţia ,,Look Inside” din Timișoara  şi a vizat ajutorarea a 10 familii cu probleme sociale și financiare. În ajunul Praznicului Intrării Domnului în Ierusalim au fost efectuate vizite la casele celor nevoiași, unde au fost distribuite alimente neperisabile, îmbrăcăminte, precum și dulciuri și rechizite la familiile ce au în întrețineri copii aflați la școală. Voluntarii din cadrul asociației, pe lângă faptul că au purtat discuții cu beneficiarii pentru a le cunoaște problemele, nevoile și pentru a identifica soluțiile cele mai potrivite în vederea rezolvării problemelor lor pentru o perioadă îndelungată, au împărțit și pachete cu daruri.

,,Am considerat de cuviință ca, în pragul sărbătorilor pascale, să încercăm să  luminăm sufletele celor nevoiași, derulând astfel un proiect intitulat Bucuria Darului. Împreună cu acești oameni de suflet, am împărțit daruri la 10 cazuri identificate de noi ca având probleme de natură socială, 8 dintre cei identificați au fost din Făget, iar celelalte două din Parohia Mâtnicu Mic. Bucuria noastră constă în a încerca să aducem un freamăt de speranță și de încredere pe chipurile celor necăjiți și împovărați de mulțimea problemelor cotidiene. Nădăjduim să putem continua astfel de proiecte, înmulțind numărul acelora care se bucură de ajutorul nostru”, a declarat părintele Emanuel Gafița, coordonatorul Centrului de Zi pentru Copii ,,Patriarh Miron Cristea” din Făget.

Asociația ,,Look Inside” se află de mai mulți ani în preajma persoanelor nevoiașe din Făget și din împrejurimile acestuia. Adeseori, membrii asociației, pe lângă faptul că efectuează multiple vizite în parohiile din această zonă, oferă și ajutor, sub diferite forme, Centrului pentru Copii și beneficiarilor acestuia.

Comments are closed.