Admitere la Facultatea de Teologie din Timișoara – sesiunea de toamnă

Astăzi, 18 septembrie de la ora 8,30 la Centrul eparhial din Timișoara s-a desfășurat admiterea la Facultatea de Teologie – sesiunea de toamnă. La acest examen s-au prezentat 9 candidați, din care 7 sunt absolvenți ai unei facultăți sau a mai multor facultăți înainte de a urma Facultatea de Teologie.

„La acest examen s-au prezentat și absolvenți de Politehnică cu specializare pretențioasă , care în ciuda rigorii pe care matematica și științele exacte o presupun, au ajuns la concluzia că este nevoie și de altceva într-o viață așezată pe un traseu existențial corect. De asemenea, am avut și doi candidați la masterul pe care îl derulăm numit Religie, Cultură, Societate. Putem spune că specializarea noastră de Teologie Ortodoxă este vizibilă și este reprezentativă pentru zona de vest a țării” a precizat pr. conf. dr. Nicolae Morar, coordonatorul Facultății de Teoogie din Timișoara.  

Calculul mediei finale la concursul de admitere 2017 a reunit: media examenului de bacalaureat: 40%; nota obţinută în urma verificării aptitudinilor muzicale: 10% și nota testului grilă la disciplina Dogmatică ortodoxă: 50%.

Pentru anul 2017-2018 la Faculatea de Teologie din Timișoara s-au înscris 31 studenți și 19 la master.

 

Comments are closed.