Ajutor duhovnicesc și material pentru două familii din Parohia Murani

Prima azi a lui Cuptor a prilejuit în Arhiepicopia Timișoarei un moment de comuniune în Parohia Murani din Protopopiatul Timișoara II, unde s-a savârșit Taina Sfântului Botez, oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, pentru trei copii dintr-o familie cu nouă copii. Din soborul slujitorilor a făcut parte pr. Protopop Mircea Szilagyi și pr. Petru Temelie, parohul bisericii „Sf. M. Mc. Gheorghe” din Murani. Această familie a fost ajutată încă de anul trecut, când  Părintele Mitropolit a construit o casă pentru familia Chie.  

După încreștinarea celor trei micuți, Chiriarhul alături de ceilalți preoți slujitori și de nașii copiilor botezați a venit în noua casă, unde le-a oferit tuturor membrilor familiei îmbrăcăminte și alimente. Această familie cu 9 copii, deși se zbate în nevoi materiale își crește copiii în credința de Dumnezeu și se îngrijește să fie nelipsiți de la școală.

Pentru a asigura și pe viitor îngrijirea copiilor, Părintele Mitropolit a oferit un ajutor financiar familiei Chie la magazinul din sat, pentru a asigura alimentele de bază întregii familii.  

În satul Murani există peste 100 de copii, care sunt în grija mai multor familii de asistenți maternali, și care au fost încreștinați în biserica satului, prin grija părintelui paroh, care a identificat familiile, ce se află în sărăcie și în situații materiale deosebite.  

De asemenea, a mai fost identificată încă o familie nevoiașă, familia Almași, ce are cinci copii, și care locuiesc într-o casă degradată, neavând nici măcar curent electric, de mai mulți ani. Părintele Mitropolit Ioan a oferit și acestei familii articole de îmbrăcăminte și alimente de primă necesitate, un ajutor financiar pentru a asigura și pe mai departe hrana cea de toate zilele și a afirmat: „ne vom îngriji să  introducem curentul electric și în această casă în care s-au născut acești copii, ce au deschis ochii în întuneric”.

Casa de la Murani face parte dintr-un proiect social-filantropic mai amplu, ce se derulează în Arhiepiscopia Timișoarei prin grija Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, care dorește să asigure un acoperiș deasupra capului familiilor sărace cu mai mulți copii. Până în prezent s-au construit 8 case în mai multe parohii din Arhiepiscopia Timișoarei, și alte două sunt în curs de finalizare până la sfârșitul anului.

 

Comments are closed.