Alaiul colindătorilor, la Centrul eparhial din Timișoara

De mai bine de două decenii, Mitropolia Banatului, Consiliul Judeţean Timiş şi Centrul de Cultură şi Artă organizează, la Timișoara, în preajma praznicului Nașterii Domnului, „Alaiul Colindătorilor”. La această manifestare participă zeci de fanfare, formații și grupuri de colindători din județul Timiș, din Banatul Montan și Banatul sârbesc.

Luni, 18 decembrie, sute de colindători în porturi tradiționale au vestit Nașterea Domnului la Centrul eparhial din Timișoara, unde au fost primiți de preoţii şi colaboratorii de la Centrul Eparhial.

Cetele de colindători au pornit vestirea Nașterii Domnului de la „Centrul de Cultură şi Artă” din Piaţa Libertăţii din Timişoara, apoi s-au deplasat la Prefectura Timiş şi Consiliul Judeţean.

În cadrul Alaiului Colindătorilor au participat 15 formații: Ansamblul Profesionist Banatul, Grupul Vocal al Școlii de Artă Timișoara, coordonat de Georgiana Necșa și Grupul Vocal al Școlii de Arte Timișoara „Steluțe bănățene”, Grupul de dubași de la Pietroasa și Curtea, Ansamblul Ghiocelul din Giroc, Corul Parohiei din Criciova, Ansamblul Izvorașul din Buziaș, Grupul Parohiei din Comloș, Fanfara Pro Amiciția, Grupul vocal din Coștei, Grupul vocal din Buziaș, Dubașii din Românești. Un moment deosebit l-a constituit prezența Fanfarei din Mercina, Com. Vărădia, Jud. Caraș-Severin, și a Grupului coral al Institutului Cultural al Românilor din Voivodina, (Serbia).

De la Centrul eparhial, colindătorii au pornit spre centrul oraşului Timişoara, în Piaţa Victoriei, unde au continuat să vestească tuturor bucuria Naşterii Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

Comments are closed.