Alaiul colindătorilor, la Centrul eparhial din Timișoara

De mai bine de două decenii, Mitropolia Banatului, Consiliul Judeţean Timiş şi Centrul de Cultură şi Artă organizează, la Timișoara, în preajma praznicului Nașterii Domnului, „Alaiul Colindătorilor”. La această manifestare participă zeci de fanfare, formații și grupuri de colindători din județul Timiș, din Banatul Montan și Banatul sârbesc.

Vineri, 21 decembrie, 300 sute de colindători în porturi tradiționale au vestit Nașterea Domnului la Centrul Eparhial din Timișoara, unde au fost primiți de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan, împreună cu preoţii şi colaboratorii de la Centrul Eparhial.

Cetele de colindători au pornit vestirea Nașterii Domnului de la „Centrul de Cultură şi Artă” din Piaţa Libertăţii din Timişoara, apoi s-au deplasat la Prefectura Timiş şi Consiliul Judeţean.

În cadrul Alaiului Colindătorilor au participat mai multe formații: Ansamblul Profesionist Banatul, Grupul Vocal al Școlii de Arte Timișoara „Steluțe bănățene”, Grupul de dubași de la Pietroasa și Curtea, Corul Parohiei din Criciova, Grupul Parohiei din Comloș, Fanfara Pro Amiciția, Grupul vocal din Coștei, Grupul coral al Casei de Cultură din Buziaș, Dubașii din Românești, Grupul coral din Carani.

De la Centrul Eparhial, colindătorii au pornit spre centrul oraşului Timişoara, în Piaţa Victoriei, unde au continuat să vestească tuturor bucuria Naşterii Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

Comments are closed.