Binecuvântare arhierească în Parohia Timișoara-Blașcovici

Parohia Ortodoxă RomânăTimișoara-Blașcovici și-a sărbătorit zilele trecute ocrotitorii spirituali, pe Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil. Cu acest prilej, în mijlocul enoriașilor și slujitorilor acestei parohii a fost prezent Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei. Preasfinția Sa a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, alcătuit din slujitorii sfântului locaș: pr. George Moșneguțu, parohul bisericii, pr. Vasile Bădescu și diac. George Giurgiu.

Răspunsurile la strană au fost date de corul mixt al claselor de Teologie din cadrul Liceului Pedagogic “Carmen Sylva” din Timișoara, dirijat de prof. Florin-Nicolae Șincari.

După slujbă, Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură referitor la misiunea și lucrarea sfinților îngeri în istoria mântuirii și în viața credincioșilor.

În final, pr. Paroh George Moșneguțu a mulțumit ierarhului pentru binecuvântarea slujirii împreună, transmițând totodată dragostea și prețuirea fiilor acestei parohii față de Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului. În semn de aleasă prețuire, copiii parohiei, membri ai Cercului de pictură “Sfântul Apostol și Evanghelist Luca” au dăruit Preasfințitului Părinte Paisie o icoană pe sticlă realizată în cadrul atelierului parohial de pictură, coordonat de către diaconul iconar George Giurgiu.

Expoziția Icoana, mărturie a credinței

Sărbătoarea bisericească a fost încununată și în acest an  cu o serie de evenimente cultural-artistice derulate sub genericul „Zilele cartierului Blașcovici”, organizate la inițiativa Parohiei Timișoara-Blașcovici și a Consiliului consultativ de cartier, cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara. Acestea au cuprins mai multe competiții artistice și sportive dedicate atât copiilor, cât și seniorilor, precum și un spectacol de cântece și dansuri populare, susținut de artiști din cadrul Centrului de cultură și artă al județului Timiș.

Un loc important în cadrul evenimentelor dedicate hramului parohiei l-a ocupat vernisarea expoziției de icoane pe sticlă intitulată “Icoana, mărturie a credinței”, semnată de membrii Cercului de pictură “Sfântul Apostol și Evanghelist Luca”.

Cu acest prilej, toți copiii înscriși la cercul de pictură, precum și la celelalte concursuri și competitii, aproximativ 60 de de elevi și preșcolari, au primit daruri, diplome și premii atât din partea Parohiei Timișoara-Blașcovici, cât și din partea Primăriei Municipiului Timișoara, prin implicarea Consiliului consultativ al cartierului Blașcovici cu sprijinul dl. Gheorghe Stăiculescu și a dl. Ioan Țărângă.

Comments are closed.