Binecuvântare arhierească pentru credincioșii Parohiei Timișoara-Zona Soarelui

Credincioșii Parohiei Timișoara-Zona Soarelui au primit, în Duminica a 29-a după Rusalii, vizita Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului. Înaltpreasfinția Sa a fost întâmpinat de diaconii și preoții slujitori ai parohiei, în frunte cu părintele paroh Viorel Covaci, de copii îmbrăcați în costume populare, precum și de numeroși credincioși.

În continuare, Chiriarhul Banatului a participat, în biserica cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae”, la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, la finalul căreia a rostit credincioșilor prezenți un cuvânt de învățătură, în care a vorbit despre contextul vindecării celor zece leproși, consemnată de Sfântul Apostol și Evanghelist Luca (17, 12-19). În acest sens, Părintele Mitropolit a spus: „Fiind de profesie medic, Evanghelistul Luca a dorit să consemneze pentru noi această vindecare minunată, pentru că el știa că această boală a leprei nu avea leac, neexistând niciun medic care să o vindece. El știa cât de grea este suferința omului cu lepră”. Spre finalul predicii, Înaltpreasfinția Sa a amintit credincioșilor faptul că, prin participarea la slujbele Bisericii, se mai face un pas spre scara care duce la ușa de aur a cerului.

La final, părintele paroh Viorel Covaci a exprimat cuvinte de mulțumire Mitropolitului Banatului pentru vizita și bucuria adusă credincioșilor, mai ales că Parohia Timișoara-Zona Soarelui a marcat săptămâna trecută împlinirea a 8 ani de când biserica a fost târnosită, primind „dumnezeiascul veșmânt” al harului sfințitor.

 

***

Biserica cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae” s-a construit, cu binecuvântarea vrednicului de pomenire Mitropolit Nicolae Corneanu, între anii 2001-2005, urmând ca la 11 Ianuarie 2009 să fie târnosită de către Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei. Biserica se încadrează pe coordonatele stilului neobizantin, triabsidal, având în componență elemente constructive de tradiție autohtonă, fațada fiind dominate de un turn central, flancat de alte două turle, toate având siluetele în formă prismatică, cu acoperișuri piramidale în patru ape. Între 2006-2008, lăcașul de cult a fost pictat în tempera, în stil neobizantin, de pictorii: prof. Florin Avram, și prof. Lucian Ghițulescu din Craiova.

Comments are closed.