Binecuvântarea noului an  școlar 2018-2019 la Centrul de Zi pentru Copii ,,Patriarh Miron Cristea” Făget

Zilele acestea, la Centru de Zi pentru Copii ,,Patriarh Miron Cristea” din Făget, a avut loc o ceremonie de binecuvântare a activităților pentru anul școlar 2018-2019. Aceasta a debutat cu o slujbă religioasă oficiată de un sobor de preoți în frunte cu Preaonoratul Părinte Protopop Bujor Păcurar împreuna cu Părintele Jurj Ioan de la Parohia Ortodoxă Făget I, Părintele Farcaș Cristian de la Parohia Ortodoxă Făget II și coordonatorul Centrului de Zi, Părintele Lacatîș Liviu -Ionuț. De asemenea, la ceremonie au luat parte oficialități ale orașului de pe Bega, printre care primarul orașului Făget, domnul Marcel Avram, directorul Liceului  Teoretic ,,Traian Vuia”, domnul  profesor Victor Birău, dascăli, cadre medicale, reprezentanți ai poliției, copii și părinți.

După oficierea slujbei de Tedeum fiecare invitat a rostit câte un cuvânt în cadrul ceremoniei, accentuând totodată rolul educației în formarea micilor școlari precum și importanța prezenței în oraș a unei asemenea instituții cu caracter social și, nu în ultimul rând, felicitându-i pe beneficiarii noștri de rezultatele bune la învățătură obținute și îndemnându-i să învețe cât mai bine pe viitor.    

Misiunea centrului este prevenirea și reducerea abandonului sau eșecului școlar, precum și creșterea performanțelor școlare a elevilor aflați în situații de risc de abandon școlar, stări de fapt datorate situației economice precare a familiei, carențelor de educație sau de instruire a părinților, prin desfășurarea de programe socio-educative și discuții cu părinții pe marginea subiectelor cu dificultate pentru a găsi soluția potrivită problemelor iscate.

În cadrul centrului se desfășoară zilnic activități educative, activități de cunoaștere cu caracter formativ-integrativ, activități recreative și activități pentru formarea autocontrolului, responsabilității autonomiei personale și sociale.

Centrul de zi ,,Patriarh Miron Cristea” al Arhiepiscopiei Timișoarei, susținut de către Consiliul local al orașului Făget, oferă servicii pentru 25 de copii care provin din familii cu dificultăți de natură socială și economică, iar centru reprezintă pentru ei ,,o a doua casă”. Aceștia se bucură zilnic de o masă caldă, de activități educative, religioase, formativ-integrative, recreative și de socializare.

 

 

Comments are closed.