Colindători la Catedrala Mitropolitană din Timişoara

DSC_9712

Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, a slujit duminică la Catedrala Mitropolitană din Timişoara. Ierarhul a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa a numeroşi timişoreni. Răspunsurile liturgice au fost date de corul bărbătesc al studenţilor teologi de la Facultatea de Litere, Istorie şi Teologie din Timişoara, condus de pr. Laurian Popa, care a susţinut şi un scurt concert de colinde.

După slujbă, în mijlocul clericilor şi al credincioşilor timişoreni au venit copiii din corul Grădiniţei „Troiţa” şi al Şcolii „Sfântul Antim Ivireanul”, cele două instituţii aflate sub patronajul Arhiepiscopiei Timişoarei şi al Asociaţiei Prologos. Aceştia au adus vestea şi bucuria Naşterii Domnului în sufletele celor prezenţi, printr-un concert de colinde tradiţionale extrase de pe recentul album lansat sub coordonarea  doamnei profesor Adina Botezatu, intitulat „Ce soare răsare!”.

În încheiere, micii colindători au fost răsplătiţi de public cu ropote de aplauze, dar şi cu daruri din partea Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul, care i-a felicitat pentru dragostea şi pentru dăruirea lor. Totodată, Preasfinţia Sa i-a felicitat pe profesorii şi pe părinţii copiilor pentru eforturile pe care le depun în promovarea valorilor Bisericii şi ale neamului românesc.

DSC_9695 DSC_9699 DSC_9702 DSC_9704 DSC_9705 DSC_9707 DSC_9708 DSC_9712 DSC_9717 DSC_9743

Comments are closed.