Concert coral la Liceul de Artă „Ion Vidu” din Timişoara

          În sala de concerte a Liceului de Artă Ion Vidu din Timişoara a avut loc în data de 19 decembrie a.c., spectacolul de colinde ,,Un gând de Crăciun”, susţinut de Corul de copii Cantanti şi Corul pe voci egale al Liceului de Artă  Ion Vidu din Timişoara.

         Repertoriul coral s-a bazat pe colinde tradiţionale româneşti cântate pe un registru actualizat în lumea de astăzi, dar cu emoţia şi căldura lumii de altă dată, din odaia bunicilor, cu miros de pâine coaptă şi dragoste de cele sfinte.

       Totodată nu au lipsit colindele cu specific internaţional, precum şi poezia de iarnă recitată de actorii Mălina  Manovici şi Adrian Jivan de la Teatrul Naţional din Timişoara.

        Evenimentul organizat de Asociaţia Culturală Kratima şi Liceul de Artă Ion Vidu din Timişoara cu sprijinul Arhiepiscopiei Timişoarei s-a bucurat de prezenţa Preasfinţitului Părinte Paisie Lugojanul, episcopul vicar al Eparhiei Timişoarei.

       Cu acest prilej a fost evidenţiată încă o dată măestria Doamnei Prof. Maria Gyuriş, care a adus cu aceste formaţii corale, însemnate premii naţionale şi internaţionale pentru oraşul de pe Bega.

       La final, preotul Zaharia Pereş, consilier cultural la Arhiepiscopia Timişoarei a oferit  copiilor colindători din partea ÎPS Ioan, Mitropolitul Banatului daruri specifice sărbătorii Naşterii Domnului.

Comments are closed.