Concert de colinde susținut de elevii Școlii ortodoxe „Sfântul Antim Ivireanul”

În Sala „Capitol” a Filarmonicii Banatul din Timișoara a avut loc, Sâmbătă seara, un concert tradițional de colinde, susținut de Corul Prologos al Școlii Gimnaziale „Sfântul Antim Ivireanul” si al Grădiniței „Troița”  din Timisoara. Programul manifestărilor a cuprins mai multe colinde, interpretate atât de copiii de la grădiniță, împreună cu cei din clasele primare, cât și de copiii de la gimnaziu. Un moment deosebit l-a constituit Corul de părinți Prologos și Corul de fete al Liceului Teoretic „Traian Vuia” din Făget. La final, toate corurile participante, prin cântul și portul popular, au încântat auditoriul printr-un program de colinde, prin care au transmis bucuria specifică perioadei Crăciunului.

La eveniment au participat clerici, profesori, elevi, studenți, dar și părinții și apropiții copiilor de la cele două unități de învățământ organizatoare. Fiecare participant, prin achiziționarea biletului, a primit în dar și albumul de colinde autentice romanesti „Ce Soare rasare!”. CD-ul cuprinde 14 colinde culese, cu mare atenție, din bogata și valoroasa moștenire a neamului nostru. Frumoasele cântări tradiționale reprezintă poate cele mai autentice trăiri muzicale ale sufletului poporului român, fiind un album unic ce aduce, cu siguranță, multă bucurie în numeroase familii în preajma marelui praznic al Nașterii Domnului.

Concertul de colinde a fost organizat de Școala Gimnazială „Sfântul Antim Ivireanul” și Grădinița „Troița” din Timisoara, în colaborare cu Asociația „Prologos”, Arhiepiscopia Timișoarei și Filarmonica Banatul.

Școala Ortodoxă „Sfântul Antim Ivireanul” funcţionează cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, fiind prima şcoală ortodoxă din Judeţul Timiş, autorizată de Ministerul Educaţiei. Alături de Grădinița „Troița”, Școala Gimnazială „Sfântul Antim Ivireanul” face parte dintr-un proiect al Asociației „Prologos”, în parteneriat cu Arhiepiscopia Timişoarei.


Comments are closed.