Concertul de colinde „Iată, vin colindătorii!”, la Lugoj

La începutul acestei săptămâni, sala Teatrului Municipal „Traian Grozăvescu” din Lugoj a răsunat, timp de două ore, de vocile colindătorilor, încununate de aplauzele spectatorilor veniți în număr mare la frumosul spectacol „Iată, vin colindătorii!”, ajuns la a XXIII-a ediție.

Organizat de Liga Tinerilor Creștini Ortodocși Români din Lugoj, cu sprijinul Protopopiatului Ortodox Român din localitate, prin parohiile „Adormirea Maicii Domnului” și „Învierea Domnului”, spectacolul din acest an a reunit mai multe formații corale și grupuri de colindători din Lugoj, Timișoara, Buziaș și Criciova. Programul a fost deschis de grupul de colindători, condus de Pr. Traian Birăescu, de la Biserica „Dealul Viilor”, Lugoj. Au urmat corul Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Criciova, care de curând a împlinit douăzeci de ani de existență, dirijat de Pr. Claudiu Subescu și corul- gazdă „Osana”, al Ligii Tinerilor Creștini Ortodocși Români din Lugoj, dirijat de prof. Alina Bogoevici. Un grup de elevi ai Colegiului Național „Iulia Hasdeu” au colindat alături de prof. Vasile Gondoci care, după bunul său obicei, a reușit să își alăture sala în cântec. Corul Bizantin „Sf. Ier. Nicolae”, al Facultății de Teologie din Timișoara, dirijat de Arhid. Lect. Univ. Dr. Ion Alexandru Ardereanu, a încântat publicul cu frumoase colinde bizantine, aducând și mai aproape Sărbătoarea Crăciunului tuturor celor prezenți. A urmat corala bărbătească „Filaret Barbu”, a Protopopiatului Ortodox Român Lugoj, dirijată de Pr. Cristian Cerbu. Cu mare bucurie, primeniți în frumoase straie populare bănățene, au venit să ne ureze și colindătorii din Buziaș, conduși de doamna Liliana Savu Badea. Ca în fiecare an, spectacolul a inclus un moment dedicat eroilor români și altul emoționant, realizat de copilașii foștilor membri ai ligii, și s-a încheiat în cântare comună, pe scenă unindu-și vocile membrii majorității formațiilor participante.

Spectacolul a avut scop caritabil, donațiile fiind destinate ajutorării unor familii sau persoane nevoiașe. S-au adunat aproximativ 5100 lei care vor fi folosiți pentru a aduce bucurie de Crăciun în casele celor nevoiași și bolnavi.

Comments are closed.