Concertul de colinde “Vestim Nașterea” la Parohia Timișoara-Iosefin

Duminică, 17 decembrie, după oficierea slujbei Vecerniei a avut loc la Parohia Ortodoxă Timișoara Iosefin concertul de colinde ”Vestim Nașterea”. Evenimentul duhovnicesc ajuns la ce-a de-a XIV-a ediție s-a desfășurat în biserica parohiei de pe strada Alexandru Mocioni-Kuttel, nr. 9 și adunat un număr mare de credincioși ai parohiei, precum și din alte parohii, care au avut bucuria de a participa la un regal de colinde tradiționale cu prilejul praznicului Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos.

Concertul a fost susținut de Corul mixt, ”Doina Banatului”, al Parohiei Timișoara Iosefin, dirijat de prof. Florin-Nicolae Șincari; Grupul ”Flores” al Palatului Copiilor din Timișoara, condus de prof. Nicolae Pușcașu și Corul de copii al Parohiei Iosefin, dirijat de prof. Gabriela Mărieș. De asemenea, în acest an a fost invitat să concerteze în biserica cu hramul “Nașterea Maicii Domnului“ și Corul mixt “Sfântul Maxim Mărturisitorul” al Facultății de Teologie “Ilarion Felea“ din Arad, condus de Conf. univ. dr. Mircea Buta.

Concertul de colinde “Vestim Nașterea” de la Parohia Timișoara-Iosefin a fost dedicat copiilor acestei comunități, care au primit la final din partea organizatorilor pachete cu dulciuri; o parte din acești copii cu rezultate foarte bune la învățătură beneficiază din partea parohiei și de burse de studiu; este un proiect inițiat de Părintele Mitropolit Ioan, care a dăruit jumătate din câștigul salarial unui număr de 7 copii, care participă activ la viața bisericească, și care se remarcă printr-o educație de excelență la școlile unde învață.

Concertul de colinde “Vestim Nașterea”, este o frumoasă tradiție, care se desfășoară de mai bine de 14 ani în această comunitate și a fost organizat de Parohia Ortodoxă Română Timișoara-Iosefin și Fundația ”Preot Ioan Olariu”.

Comments are closed.