Concursul de pictură „Învierea Domnului”, la Școala Generală Nr. 30 din Timișoara

Sâmbătă, 11 mai a.c., la Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 30 din Timişoara s-a desfăşurat ediţia
a XV-a a Concursului judeţean de pictură „Învierea Domnului”, cu tematică religioasă închinat marelui praznic al creștinătății. Evenimentul face parte din proiectul „Creație și înnoire prin Tradiție” al Arhiepiscopiei Timișoarei, elevii realizând desene și picturi cu scene din viața Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

Din partea Arhiepiscopiei Timișoarei la concurs a fost prezent preotul Nichifor Tănase, consilier în cadrul Sectorului Învățământ și Activități cu Tineretul, care a transmis binecuvântarea și gândurile de bine ale Părintelui Mitropolit Ioan pentru elevii și profesorii care s-au implicat în acest frumos proiect.  

Concursul de pictură a întrunit elevi de gimnaziu şi liceu de la şcolile şi liceele din întreg cuprinsul judeţului Timiş. În final, toţi participanţii au primit diplome şi iconiţe, iar premianţii, cadouri constând în cărţi religioase şi de rugăciuni, iconiţe şi materiale de pictură, special pregătite de organizatori. Un aspect deosebit este și acela că mulţi dintre copiii care au participat şi la ediţiile anterioare ale concursului, au participat și la această ediție, unde au venit mult mai pregătiți, atât din punct de vedere artistic, cât și duhovnicesc.

Concursul de creaţie artistică s-a adresat tuturor elevilor de la şcolile bănăţene, indiferent de natura confesiunii religioase și a fost organizat de Mitropolia Banatului, Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş şi Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 30 din Timişoara.

Comments are closed.