Concursul județean de cultură religioasă ,,Bucuria Nașterii Domnului în suflet de copil”

În luna noiembrie a anului în curs s-a desfășurat, cu binecuvântarea ÎPS Ioan Selejan, Arhiepiscop și Mitropolit, Concursul Județean de cultură religioasă ,,Bucuria Nașterii Domnului în suflet de copil”, Ediția a VI-a, cofinanțat de Consiliul Județean Timiș.

          Organizarea acestui concurs s-a realizat în parteneriat de către Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Timișoarei – Sectorul Învățământ și activități cu tineretul, Coordonator Rev. dr. Preot Nichifor Tănase, Inspectoratul Școlar Județean Timiș, prin sprijinul acordat de către doamna Profesor Daniela Liliana Buzatu, Inspector de specialitate și Liceul Tehnologic ,,,Petre Mitroi” Biled, director Profesor Olga Elena Orza, reprezentat prin Profesor coordonator Dana Nicoleta Ruscu.

          Parteneri în buna desfășurare a acestui concurs județean sunt, deja în mod tradițional, instituțiile de învățământ implicate în concurs, Liceul de Arte Plastice din Timişoara – în calitate de evaluator pe Secțiunea de creație artistico-plastică, protopopiatele și parohiile din jurisdicția Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Timișoarei.

          Cei 1817 copii din cele 66 unități de învățământ ale județului Timiș, înscriși în concurs în perioada 01.11.2018 – 10.11.2018, au concurat individual pe Secțiunea de cultură religioasă, apoi pe secțiunea de creație artistico-plastică în împreună lucrare pe echipaje – în număr de 114. Au realizat prin tehnici și alte modalități de exprimare artistică lucrări deosebite, diverse și interesante, exprimând din sufletul lor curat Bucuria Nașterii Domnului. 

Profesori de religie ortodoxă, preoți responsabili cu cateheza copiilor cât și profesori din învățământul primar au lucrat în parteneriat în buna coordonare a acestui concurs, atmosfera generală fiind una de adevărată comuniune creștină, acum, în așteptarea Praznicului Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos.   

         

 

 

Comments are closed.