Concursul judeţean de cultură religioasă „Bucuria Naşterii Domnului în suflet de copil”, ediţia a IV-a

bucuria_nasteriiArhiepiscopia Timişoarei, prin sectorul învățământ și activități cu tineretul, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, Liceul Tehnologic ,,Petre Mitroi” Biled, Parohia Ortodoxă Română Biled şi cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Timiş, organizează Concursul judeţean de cultură religioasă „Bucuria Naşterii Domnului în suflet de copil”. Acest concurs, ajuns la ediţia a IV-a, și se adresează copiilor din clasa a III-a, aflaţi sub îndrumarea profesorilor de religie, a învăţătorilor şi a preoţilor.

Concursul îşi propune:

 – promovarea valorilor cultural creştine specifice Naşterii Domnului în rândul elevilor;

– cunoaşterea valorilor tradiţionale şi afirmarea propriei identităţii religioase, culturale şi naţionale;

– dezvoltarea creativităţii în rândul elevilor prin promovarea valorilor creştine;

– identificarea elevilor cu aptitudini speciale.

Conform graficului stabilit în conceptul concursului, etapa locală a concursului se desfăşoară la nivel de parohie şi şcoală în perioada următoare.

Elevii câştigători ai premiului I la faza locală pot participa la faza judeţeană. În această etapă se concurează cu o lucrare artistico-plastică pe tema concursului (ex: machetă, colaj, felicitare, planşă desenată, planşă pictată etc.) ce poate fi realizată de concurenţi  prin mijloace de creaţie la alegere.

Premiile, constând în cărţi, icoane şi diplome, sunt asigurate prin cofinanţare de la Consiliul Județean Timiș şi de la Arhiepiscopia Timişoarei.

Acest concurs este cuprins pe agenda culturală 2016 a Consiliului Judeţean Timiş,

 

Informaţii suplimentare pot fi obţinute din conceptul concursului aflat la adresa: Regulament-bucuria-nasterii-domnului-ed-iv-2016

 

Comments are closed.