Concursul judeţean de cultură religioasă „Bucuria Naşterii Domnului în suflet de copil”, ediţia a V-a

Arhiepiscopia Timişoarei, prin sectorul învățământ și activități cu tineretul, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, Liceul Tehnologic ,,Petre Mitroi” Biled, Liceul de Arte Plastice din Timișoara, Parohia Ortodoxă Română Biled şi cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Timiş, organizează Concursul judeţean de cultură religioasă „Bucuria Naşterii Domnului în suflet de copil”. Acest concurs, ajuns la ediţia a V-a, se adresează copiilor din clasa a III-a, aflaţi sub îndrumarea profesorilor de religie, a învăţătorilor şi a preoţilor.

Concursul îşi propune:

 – promovarea valorilor cultural creştine specifice Naşterii Domnului în rândul elevilor;

– cunoaşterea valorilor tradiţionale şi afirmarea propriei identităţii religioase, culturale şi naţionale;

– dezvoltarea creativităţii în rândul elevilor prin promovarea valorilor creştine;

– identificarea elevilor cu aptitudini speciale.

Conform graficului stabilit în conceptul concursului, etapa locală a concursului se desfăşoară la nivel de parohie şi şcoală în această perioadă.

Fiecare clasă înscrisă în concurs poate forma echipă participantă la faza judeţeană. Pentru această etapă se concurează cu o lucrare artistico-plastică pe tema concursului, realizată în echipă, tip planșă, folosindu-se tehnici la alegere (artistico-plastice, literar-artistice etc.).

Premiile, constând în cărţi şi diplome, sunt asigurate prin cofinanţare de la Consiliul Județean Timiș şi de la Arhiepiscopia Timişoarei.

Acest concurs este cuprins pe agenda culturală 2017 a Consiliului Judeţean Timiş.

Informaţii suplimentare pot fi obţinute din conceptul concursului aflat la adresa: http://mitropolia-banatului.ro_regulament

 

 

 

 

Comments are closed.