Concursul județean „Icoana Mea”, la parohia Timișoara Fratelia

Joi, 8 iunie, s-a desfășurat la biserica parohială Fratelia festivitatea de premiere din cadrul Concursul județean „Icoana Mea”, ajuns la ediția a XIV-a și organizat, cu binecuvântarea Mitropoliei Banatului,  de Școala Gimnazială Nr. 2 din Timișoara și de Parohia Ortodoxă Timișoara-Fratelia.

Scopul acestui concurs este acela de a păstra și de a transmite valorile și credințele religioase, prin punerea în valoare a talentului copiilor, redat în pictura bisericească.

La eveniment au participat părintele consilier Sorin Lungoci, reprezentantul Arhiepiscopiei Timișoarei, părintele consilier Ioan Bălăngean, parohul bisericii și părintele Alexandru Ranca, responsabil cu activitățile catehetice din cadrul parohiei. De asemenea, din partea Inspectoratului Școlar Județean Timiș a fost prezentă doamna profesor Daniela Buzatu, inspector de Religie.

Potrivit organizatorilor, doamna profesor de religie Daniela Berar și profesor învățământ primar Oana Pentea, concursul s-a desfășurat pe două secțiuni: pictură pe lemn și pictură pe sticlă, având ca temă „Anul sfintelor icoane și al iconarilor”.

„Noua ediție a concursului nostru demonstrează interesul deosebit al participanților, de la clasa pregătitoare până  la liceu, fiind încrise peste 100 de lucrări frumoase, ceea ce a îngreunat activitatea juriului” a declarat doamna director adjunct, profesor Ileana Crăciun.

”Este un concurs consacrat de promovarea laturii artistice a credinței în rândul iubitorilor de artă creștină ortodoxă și care scoate în evidență puritatea și frumusețea sufletului de copil” afirmă doamna prof. Oana Pentea.

Cîștigătorii și premiile obținute de aceștia pot fi vizualizate pe site-ul școlii www.scoala2timisoara.ro

 

Comments are closed.