Conferința cu tema „Unic din prima clipă”, la Lugoj

În ziua de 19 martie a.c. în amfiteatrul Universităţii Europene Drăgan din Lugoj s-a desfăşurat o conferinţă organizată de Protopopiatul Ortodox Român din Lugoj, cu tema „Unic din prima clipă”  legată de problematica avortului.  Evenimentul i-a avut ca invitaţi pe domnul Conf. Dr. Dan Păscuţ – medic ginecolog al Clinicii de Obstertrică şi Ginecologie  din cadrul Spitalului Odobescu din Timişoara şi pe domnul conf. Dr. Dumitru Cornean – Rectorul Universităţii Europene Drăgan din Lugoj.

În cuvântul de deschidere, Părintele Ioan Cerbu – protopopul Lugojului a salutat prezenţa invitaţilor şi a celorlalţi participanţi.

În prelegerea susţinută, domnul Dr. Dan Păscuţ a vorbit,  d.p.d.v. ştiinţific, despre modul în care se formează şi evoluează viaţa în primele momente, odată cu apariţia embrionului, în cadrul materialului prezentat fiind incluse şi teme de natură teologică susţinute de Sfinţii Părinţi şi scriitori bisericeşti, încă din primele secole, cu referire la însufleţirea omului în etapa embrionară.

Domnul conf. Dr. Dumitru Cornean a prezentat auditoriului elemente ce ţin de domeniul juridic şi, de asemenea, viziunea privitoare la avort şi dreptul la viaţă, pe care le menţionează Codul Penal. S-a vorbit despre situaţia demografică a ţării din anii 1966, 1980 şi 1990, momente cheie în istoria noastră, referitoare la natalitate şi avort. Concluzionând despre tema întâlnirii, domnia sa spunea: „Libertatea fiecăruia dintre noi se opreşte acolo unde începe libertatea celuilalt”, în sensul că cel purtat în pântecele mamei are libertatea de a se naşte şi de a trăi fără ca mama să treacă peste această libertate!

Întâlnirea a continuat prin câteva întrebări adresate invitaţilor din partea celor prezenţi în sală.

Conferinţa din data de 19 martie se înscrie în seria evenimentelor legate de Marşul pentru Viaţă – Unic din prima clipă, care, anul acesta, va avea loc în data de 23 martie –sâmbătă, începând cu orele 12:00, la Lugoj.  

Comments are closed.