Conferința „Pateric și leadership. De la știința omului către știința Domnului”

Seria conferințelor prepascale, puse sub genericul: „Satul românesc, vatră de credință strămoșească și identitate națională”, a continuat Joi, 4 Aprilie, cu prelegerea „Pateric și leadership. De la știința omului către știința Domnului”, susținută de avocatul dr. Alexandru Sbârnă din Timișoara. Expunerea orală s-a desfășurat în Sala A01 a Universității de Vest și s-a adresat studenților teologi, dar și celor care au dorit să-și îmbogățească bagajul informațional în ceea ce privește sensul duhovnicesc al conceptului de leadership, care este atât artă, cât și știință. La acest eveniment cultural au participat preoți, profesori și studenți ai Facultății de Litere, Istorie și Teologie din Timișoara. După conferință, corul studenților Facultății de Litere, Istorie și Teologie a susținut un program de imnuri religioase, specifice perioadei Triodului.

Seria de conferinţe va continua în 11 Aprilie, cu o nouă temă dedicată Anului omagial, ce va fi susţinută în Muzeul Catedralei Mitropolitane din Timișoara, de Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului. „Țăranul român în dialog cu cerul” este titlul conferinței Întâistătătorului Mitropoliei Banatului.

Conferințele prepascale organizate în Arhiepiscopia Timișoarei fac parte din seria de manifestări dedicate anului 2019, declarat de Sinodul Bisericii Ortodoxe Române drept Anul omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari) și Anul comemorativ al Patriarhilor Nicodim Munteanu și Iustin Moisescu și al traducătorilor de cărți bisericești.

Comments are closed.