Corala bărbătească ortodoxă „Epifania” din Timișoara

La invitația prof. Vasile Ianoșev și a teologului Sorin Dinea, președintele Asociației Culturale „Acasă, la Murani”, în ziua de duminică, 13 octombrie 2019, de la 15:30, membrii Coralei „Epifania” din Timișoara, dirijați de Florin-Nicolae Șincari, au susținut un concert pe scena Căminul Cultural din localitatea Murani, județul Timiș, cu prilejul ediției a I-a, a Festivalului „MARIUS MUNTEANU”.

La lucrările simpozionului literar din cadrul festivalului, a fost lansat volumul „Marius Munteanu”, ediție concepută și îngrijită de prof. Vasile Ianoșev.

Pentru a cinsti memoria și ai aduce un omagiu poetului în grai bănățean Marius Munteanu, trecut la cele veșnice în anul 2005, în fața invitaților și a sătenilor din localitatea Murani, membrii Coralei „Epifania” au abordat un repertoriu care a cuprins: Tatăl nostru, de Ioana Ghica-Comănești, Pe Tine Te Lăudăm, de Gheorghe Cucu, Limba noastră, de Alex. Cristea și Nicu Moldoveanu, Eu mă duc, codrul rămâne, de Timotei Popovici și Vino lele-n grădiniță, de Ion Vidu. 

Membrii Coralei „Epifania” au fost însoțiți la această manifestare de suflet de către părintele protopop Mircea Szilagyi, fiind bucuroși să îl întâlnească la prezidiul evenimentului pe prof. Viorel Boldureanu, cel care în anii studenției unora dintre membrii coralei, le-a predat cursul de Antropologie Creștină.

Comments are closed.