Corala „Epifania” din Timișoara a susținut un concert de colinde, închinat eroilor Revoluției Române din 1989

În a doua zi de Crăciun, după slujba Vecerniei, unită cu Litia, Catedrala mitropolitană „Sfinții Trei Ierarhi” din Timișoara a găzduit, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, un concert omagial și comemorativ de colinde, susținut de Corala bărbătească ortodoxă „Epifania” din Timișoara.

În deschiderea evenimentului, părintele Ionel Popescu, vicar eparhial, a vorbit despre unul dintre cele mai frumoase obiceiuri din perioada sărbătoririi Nașterii Domnului, colindul; obicei cu funcție ritualică unificatoare în comunitate, ce conectează membrii societății la o realitate sacră, întemeiată pe întruparea Celei de-a doua Persoane a Sfintei Treimi.

Sub bagheta dirijorală a prof. drd. Nicolae Florin Șincari, membrii coralei au interpretat un buchet de colinde românești, armonizate de renumiți compozitori români, transmițând și actualizând inefabila bucurie a îngerilor și a păstorilor, generată de nașterea Pruncul Iisus, Dumnezeul-înomenit.

Concertul din acest an al Coralei bărbătești „Epifania” a fost dedicat omagierii și comemorării eroilor-martiri din Timișoara, care s-au jertfit acum 30 de ani, în timpul Revoluției din Decembrie 1989, pentru libertatea și demnitatea poporului român.

Comments are closed.