Curs festiv la Facultatea de Litere, Istorie şi Teologie din Timişoara

Centrul eparhial din Timișoara a găzduit joi, 8 iunie, cursul festiv al celei de-a XX – a promoții a studenților teologi de la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara. La eveniment a participat Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan, preoți, profesori, reprezentanți ai Arhiepiscopiei Timișoarei și ai universității timișene, precum și numeroși absolvenți și apropiați ai acestora.

Festivitatea a debutat cu săvârșirea Sfintei Liturghii la  biserica cu hramul “Învierea Domnului” din incinta reşedinţei mitropolitane. Aceasta a fost oficiată de către un sobor de preoți, profesori ai facultății. Deschiderea cursului a avut loc în sala de festivităţi a Centrului eparhial, în prezența Chiriarhului Banatului, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, a pr. Zaharia Pereș, consilier cultural al Arhiepiscopiei Timișoarei, a conf. univ. dr. Cosmin Enache, prorector UVT, a conf. univ. dr. Dana Percec, Decanul Facultăţiii de Litere, Istorie şi Teologie şi pr. conf. univ. dr. Nicolae Morar, şeful catedrei de Teologie. 

Cursul festiv a fost susținut de lect. dr. Daniel Lemeni, care a vorbit absolvenților despre vocația veșnică a creștinilor, care este sfințirea sau îndumnezeirea omului.  De asemenea a luat cuvântul și reprezentantului studenţilor Cristian Băleanu, șef de promoție, care a mulțumit ierarhilor și profesorilor, care i-au îndrumat spiritual și cultural în cei patru ani de facultate. 

Cuvântul de final a aparținut Înaltpreasfințitului Părinte Ioan care a adresat un mesaj de suflet, atât absolvenților, cât și familiilor acestora care i-au susținut pe parcursul facultății. Ierarhul nostru a cerut Bunului Dumnezeu ajutor și întărire în credința ortodoxă, pentru că Domnul are harul preoției pregătit pentru fiecare creștin, doar că este nevoie ca inima omului să fie deschisă harului Duhului Sfânt.

 

 

 

Comments are closed.