Cuvânt despre bucurie al Preasfințitului Părinte Macarie

A.S.C.O.R Timișoara în colaborare cu Arhiepiscopia Timișoarei a organizat miercuri, 27 noiembrie 2019, în Aula Magna a Universiții de Vest din Timișoara, conferința cu tema „Bucurați-vă pururea! Îndemnuri pentru vremurile noastre”, care a fost susținută de Preasfințitul Părinte Macarie Drăgoi, episcopul ortodox român al Europei de Nord.

 „Bucurați-vă pururea” (I Tesaloniceni 5, 16) este una dintre poruncile cele mai minunate pe care le găsim în Sfâna Scriptură. Cine nu ar dori să fie pururea bucuros? De ce este nevoie de acest îndemn? Oare nu tocmai, pentru că noi nu mai credem că acest lucru este posibil? Îndeosebi în vremurile noastre, când incidența bolilor cardiovasculare e înlocuită de patologia depresivă, când stresul este la ordinea de zi, iar nevoile primare se bazează pe lucruri materiale, avem dorința de a învăța cum să punem în practică această poruncă. Preasfinția Sa a evidențiat în acest sens ideea de bucurie, așa cum se reflectă în scrierile Sf. Ap. Pavel, ale Sf. Ioan Gură de Aur, ale Sf. Nectarie, dar și al altor sfinți, prieteni ai Domnului Hristos.

Seara duhovnicească a fost îmbogățită și de momentul muzical al tinerilor din ASCOR Timișoara, care au cântat colinde tradiționale românești. Apoi, a avut loc lansarea de carte a Preasfințitului Macarie intitulată: „7 întâlniri ale Postului Mare”, o carte despre cum putem cultiva pocăința într-o lume a învârtoșării.

Partea finală a întâlnirii a fost dedicată întrebărilor venite din sală, la care Preasfințitul Macarie a răspuns cu multă bucurie.

Comments are closed.