Dechiderea anului școlar la Centru de Zi pentru Copii din Făget

La Centru de Zi pentru Copii ,,Patriarh Miron Cristea” din Făget a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute o întrunire a oficialităților locale la care au participat domnul Marcel Avram primarul orașului Făget, domnul viceprimar Vasile Sita,  alături de directorul Liceului  Teoretic ,,Traian Vuia”, dl. prof. Victor Birău, un sobor de preoti în frunte cu părintele protopop Bujor Păcurar, dar și dascăli, copii și părinți.

Evenimentul a debutat cu slujba de binecuvântare a activităților pentru noul anul școlar 2019-2020. După ceremonia religioasă, invitații au rostit cuvinte de încurajare, prin care au accentuat rolul educației în formarea micilor școlari, precum și importanța prezenței în oraș a unei asemenea instituții cu caracter educativ-social, exprimând, totodată, susținerea  pe viitor a tuturor activităților care se vor desfășura în acest centru. Cu acest prilej, prin purtarea de grijă a sectorului social-filantropic al Centrului Emparhial Timișoara și Protopopiatul Ortodox Făget, au fost acordate ghiozdane și rechizite școlare pentru fiecare elev de la centrul de zi.

           ,,În perioada verii, timp de o săptămână, beneficiarii au participat  la o tabără de creație ce s-a desfășurat în localitatea timișeană Gladna Română. Această tabără a fost susținută financiar de Consiliul Județean Timis în colaborare cu Fundatia Filantropia Timisoara și Mitropolia Banatului, unde copilașii s-au simțit foarte bine, învățând foarte multe lucruri frumoase și plăcute prin activitățiile desfășurate în această tabără. Nădăjduim ca, și în acest an, serviciile oferite de noi să fie la măsura așteptărilor, iar copilașii, de care specialisti centrului se ocupă cu atât de multă dragoste, să dobândească noi cunoștințe intelectuale și mai multă dragoste și râvnă pentru Hristos și pentru Biserică”, a menționat părintele Ionut Liviu Lacatîș, coordonatorul centrului.

             Centrul de zi pentru copii ,,Patriarh Miron Cristea” al Arhiepiscopiei Timișoarei, susținut de către Consiliul local al orașului Făget, oferă serviciile sale pentru 25 de copii ce provin din familii cu dificultăți de natură socială și economică, iar centrul reprezintă pentru ei o sansă de a se putea dezvolta armonios, de a impartasi valorile crestine ale comunitatii din care fac parte. Aceștia se bucură zilnic de o masă caldă, de sprijin la activitățile educative scolare, evaluare si interventie social-psihologică, activități recreative și de socializare, activități  formativ-integrative si multe altele. Centrul are misiunea de a preveni și de a reduce abandonul sau eșecul școlar, precum și de a crește performanțele școlare ale elevilor aflați în situații de risc de abandon școlar, stări datorate situației economice precare a familiei, carențelor de educație sau de instruire a părinților, prin desfășurarea de programe socio-educative și discuții cu părinții pe marginea subiectelor cu dificultate, pentru a găsi soluția potrivită problemelor iscate. În cadrul centrului se desfășoară zilnic activități educative, activități de cunoaștere cu caracter formativ-integrativ, activități recreative și activități pentru formarea autocontrolului, responsabilității autonomiei personale și sociale.

Comments are closed.