Deschiderea anului universitar pentru teologii timișoreni

Studenţii de la catedra de Teologie Ortodoxă, din cadrul Facultăţii de Litere, Istorie şi Teologie, au început asăzi, 2 octombrie, noul an universitar cu un moment de rugăciune.

Ceremonia de deschidere a noului an universitar a debutat în Paraclisul cu hramul „Învierea Domnului”, din incinta reședinței mitropolitane, cu slujba de Te Deum, oficiată în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, precum și a corpului profesoral. După slujbă, în sala de festivități a Mitropoliei Banatului, au fost rostite mai multe alocuțiuni despre valoarea și importanța învățământului vocațional, într-o lume asaltată de diverse pseudo-culturi.

„Înainte de a da examenul de admitere la această facultate, frățiile voastre ați dat un alt examen în fața lui Dumnezeu, că doriți să slujiți la altarele Bisericii noastre. Chiar dacă suntem integrați în Universitatea de Vest, totuși suntem un deparatment al școlii întemeiate de Hristos. Astfel, Hristos are o școală de teologie în Universitatea din Timișoara”, a spus Chiriarhul Banatului.

„Dacă în ziua de astăzi, disciplinele practice, aplicate, adună un număr mare de studenți, locul pe care îl ocupă disciplinele vocaționale în învățământul superior din România, într-o universitate comprehensivă, așa cum este Universitatea de Vest, este foarte important. În consecință, noi prețuim foarte mult faptul că, în cadrul universității noastre, există programul de Teologie Ortodoxă, un program înființat încă în anii ’90, a cărui continuitate este unul dintre proiectele noastre cele mai importante”, a precizat Conf. dr. Dana Percec, decanul Facultății de Litere, Istorie și Teologie.

Catedra de teologie ortodoxă din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara a luat fiinţă în temeiul Convenţiei nr. 2669 din 25 martie 1993, încheiată între Arhiepiscopia Timişoarei şi rectoratul Universităţii de Vest.

Comments are closed.