Deschiderea Centrului de zi „Sfânta Maria” din Sânnicolau Mare

La Sânnicolau Mare s-a inaugurat recent un centru de zi pentru copii sub ocrotirea Maicii Domnului. Cu acest prilej, părintele protopop Marius Podereu a săvârșit slujba de binecuvântare a edificiului. La ceremonialul religios au fost prezenți beneficiarii, asistenții și pedagogii sociali, precum și oameni filantropi, care sprijină acțiunile Bisericii. În Centrul de zi „Sfânta Maria”, 20 de copii din familii nevoiașe ale orașului, vor fi primiți zi de zi, ca într-o familie.

„Mulţumesc tuturor care s-au implicat în deschiderea acestui centru, celor care au acceptat să lucreze cu noi, voluntarilor și facem un apel către toți oamenii de bună credință și cu suflet mare din Sânnicolau, să ne ajute ca să le putem oferi copiilor o a doua familie, caldă și iubitoare, unde să se simtă bine”, a spus părintele protopop în cuvântul său.

Copiii din Centrul de zi „Sfânta Maria” vor beneficia zilnic de o masă caldă, de sprijin în efectuarea temelor și activități de învățare nonformală pentru scăderea riscului de eșec școlar. De asemenea, copiii vor beneficia de rechizite și materiale didactice. În cadrul centrului, beneficiarii participă la activități de petrecere a timpului liber, de formare a deprinderilor de viață independentă, autocunoaștere și consiliere psihologică. Copiii sunt încurajați să comunice în orice situație, să își exprime sentimentele, nemulțumirile și dorințele într-un mod constructiv. În Arhiepiscopia Timișoarei mai există trei astfel de centre de zi, toate furnizând în mod permanent oportunități de învățare pentru elevi, în scopul menținerii lor în sistemul educațional.

Comments are closed.