Duminica a 20-a după Rusalii

În Duminica a 20-a după Pogorârea Duhului Sfânt, mii de credincioși bănățeni au participat la Sfânta Liturghie, oficiată la Catedrala Mitropolitană din Timișoara de un sobor de preoți și diaconi. La slujbă a fost prezent și Întâistătătorul Mitropoliei Banatului, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, care a rostit un cuvânt de învățătură, în cadrul căruia a explicat Evanghelia duminicii ce vorbește despre învierea fiului văduvei din Nain. La final, Înaltpreasfinția Sa i-a îndemnat pe credincioși să-și exercite dreptul de vot, subliniind faptul că familia este un proiect de ţară, pe care nu-l putem abandona.

Imediat după Dumnezeiasca Liturghie, Mitropolitul Banatului a votat la Secția de votare nr. 3, din cadrul Liceului Pedagogic „Carmen Sylva” din Timișoara.

„Am votat pentru susținerea celui mai important proiect de țară existențial pentru noi românii, familia. Dacă acest proiect de țară eșuează, înseamnă că România ar putea să cadă din istorie. De aceea, acest proiect național trebuie susțiut de noi și de cei care vor veni după noi. Eu sunt călugăr, nu am familie şi, totuşi, am venit să susţin acest proiect şi să îmi cinstesc părinţii. De aceea, astăzi nu numai pe părinţii mei îi cinstesc, ci pe toţi părinţii şi pe toate familiile de români care, în decursul istoriei, au dat oameni de cinste, aici, în țara de la poalele Carpaților”, a declarat Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan.

Comments are closed.