Elevii Școlii Sfântul Antim din Timișoara și-au colindat Chiriarhul

Luni, 11 decembrie, în biserica cu hramul Învierea Domnului de la Centrul eparhial, corul Școlii Gimnaziale Sfântul Antim Ivireanul din Timișoara a poposit câteva clipe pentru a aduce vestea nașterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Părintelui Mitropolit Ioan.

Înaltpresfinția Sa, alături de părinții consilieri și de personalul clerical și neclerical de la Centrul eparhial i-a primit pe colindători, unde toaca bătută de un elev al școlii i-a chemat la împreună lucrare cântând colinde tradiționale românești.

Școala Gimnazială Sfântul Antim Ivireanul are un dar de bucurie și, conform tradiției încetățenite în această unitate de învățământ, îl face cunoscut tuturor celor care, în sufletul lor şi în viaţa de zi cu zi, caută să păstreze legătura cu ceea ce ne-au lăsat strămoşii noștrii, colindele.  

Cetele de colindători ai școlii ortodoxe, alături de profesorii și coordonatorii lor, au pornit la colindat și au avut parte de gazde alese precum, Primăria Municipiului Timișoara, Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Radio Timișoara, TVR Timișoara și nu în ultimul rând Arhiepiscopia Timișoarei.

În perioada 11-15 decembrie se desfășoară Programul Școala altfel Să ști mai multe, să fii mai bun!, când elevii școlii ortodoxe din Timișoara alături de dascălii lor vor colinda și la alte instituții din Timișoara și anume: Biblioteca Județeană, Biblioteca Central Universitară, Aeroport, Penitenciar, Curtea de Conturi, Inspectoratul de Poliție, Centrul Pufan, Școala Gimnazială din Nițchidorf, parteneri și sponsori ai școlii. 

 

Comments are closed.