Etapa locală a Concursului judeţean de cultură religioasă „Bucuria Naşterii Domnului în suflet de copil”, ediţia a V-a

Conform graficului stabilit în conceptul concursului, etapa locală a concursului s-a desfăşurat la nivel de parohie şi şcoală în perioada 13 – 22 noiembrie.

Acest concurs, ajuns la ediţia a V-a, a adunat un număr record de participanţi, şi anume 1.465 de elevi de clasa a III-a, din 55 de şcoliale judeţului Timiş, elevi aflaţi sub îndrumarea profesorilor de religie, a învăţătorilor şi a preoţilor.

Fiecare clasă înscrisă în concurs participă și la etapa judeţeană. Pentru această etapă se concurează cu o lucrare artistico-plastică pe tema concursului, realizată în echipă, tip planșă, folosindu-se tehnici la alegere (artistico-plastice, literar-artistice etc.).

Și în acest an concursul este organizat de Arhiepiscopia Timişoarei, prin sectorul învăţământ şi activităţi cu tineretul, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, Liceul Tehnologic ,,Petre Mitroi” Biled, Parohia Ortodoxă Română Biled, Liceul de Arte Plastice din Timişoara, şi cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Timiş,

Premiile, constând în cărţi şi diplome, sunt asigurate prin cofinanţare de la Consiliul Judeţean Timiş şi de la Arhiepiscopia Timişoarei.

Acest concurs este inclus pe agenda culturală 2017 a Consiliului Judeţean Timiş.

 

 

 

 

Comments are closed.