Eveniment al Facultății de Teologie din Timișoara

Joi 6 decembrie, de praznicul Sfântului Ierarh Nicolae, la biserica parohiei Timişoara Fabric s-a săvârşit Sfânta Liturghie de către părinţii slujitori ai parohiei, împreună cu părintele conf. dr. Nicolae Morar, şeful catedrei de Teologie din cadrul Facultăţii de Litere, Istorie şi Teologie din Timişoara şi părinţii profesori ai Facultăţii. Au mai slujit părintele exarh Simeon Stana şi părintele protopop Mircea Szilagyi de la protopopiatul Timişoara II. De faţă au fost domni profesori, personal auxiliar de la Facultatea de Litere, Istorie şi Teologie şi studenţi ai Facultăţii, de asemenea numeroşi credincioşi.

Cuvântul de învăţătură a fost rostit de părintele Marius Florescu de la Centrul eparhial.

La finalul Sfintei Liturghii mai mulţi copii de la şcoli din cuprinsul parohiei, au interpretat câteva colinde.

După acest moment, părintele paroh Cosmin Panţuru a rostit un cuvânt de felicitare pentru părintele conf. dr. Nicolae Morar, care a împlinit în această zi 65 de ani de viaţă şi 40 de ani de activitate didactică şi care şi-a sărbătorit tot acum şi onomastica.

Cu vădită emoţie a răspuns părintele sărbătorit, care a mulţumit pentru acest moment deosebit şi a prezentat credincioşilor pe fiecare părinte slujitor în parte.

Tot acum a fost pus oferit şi volumul apărut cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Ioan al Banatului, care cuprinde articole şi studii ale unor ierarhi, clerici şi teologi din ţară:

1993-2018. Un sfert de ve:ac de învăţământ teologic superior la Timişoara. Părintele conf. dr. Nicolae Morar – patru decenii de activitate şi 65 de ani de viaţă (Editura Astra Museum şi Editura Partoş, 2018, 364 pp.).

 

Comments are closed.