Evenimente la Facultatea de Teologie din Timişoara

În zilele de 23 şi 24 octombrie 2019 o delegaţie din partea Facultăţii de Teologie din Timişoara a efectuat, cu binecuvântarea şi sprijinul Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Ioan al Banatului o vizită la Viena. Delegaţia a fost alcătuită din P.C. Părinţi profesori Constantin Jinga, Adrian Covan şi Marius Florescu şi domnul profesor Daniel Lemeni. În capitala Austriei delegaţia a avut întâlniri cu conducerea Facultăţii de Teologie catolică din Viena şi cu membrii din staff-ului fundaţiei Pro Oriente care desfăşoară activităţi în domeniul relaţiilor bilaterale dintre Biserica Ortodoxă şi Biserica Romano-Catolică. În ambele cazuri au avut loc schimburi de opinii, concretizate prin acţiuni care vor fi fructificate începând cu anul 2020.

În acelaşi timp, Facultatea de Teologie din Timişoara a iniţiat legături cu Facultăţile de Teologie ortodoxă din Belgrad – Serbia şi Sofia – Bulgaria, care vor și trimite reprezentanţi la simpozionul teologic internaţional din 4 noiembrie, de la mănăstirea Timişeni.

*

Sâmbătă 26 octombrie, de praznicul Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, cadrele didactice ale Facultăţii de Teologie din Timişoara s-au reunit în rugăciune la Sfânta Litiurghie de la biserica parohiei Giroc, judeţul Timiş, cu ocazia hramului, la invitaţia P.C. Părinţi Marius Şonea – parohul locului şi Adrian Covan – profesor al Facultății.  Cuvântul de învăţătură a fost rostit de P.C. Părinte profesor Nicolae Morar. Tot  acum s-a sfinţit şi crucea care va fi aşezată pe turla principală a bisericii vechi, după restaurarea acesteia. La Sfânta Liturghie a fost prezentă și o delegație de la parohia Temerești, județul Timiș, prin P.C. Părinte Dorin Covaci și corul parohial dirijat de prof. Mircea Sturza.

Comments are closed.