Examen de licență pentru studenții teologi din Timișoara

Studenţii teologi care au urmat cursurile Facultăţii de Litere, Istorie şi Teologie din Timişoara, promoţia  2016-2020, au susținut joi, 9 iulie, examenul de licenţă. Aflându-ne în perioada stării de alertă, prezentarea și susținerea lucrărilor de licență s-au desfasurat online, în timp real, în fata comisiei de examen, prin intermediul unei platforme alese de departament, care să permită transmiterea, recepționarea simultană (în direct) și înregistrarea de conținut audio-video.

„În acest an, fiind cu toții afectați de efectele pandemiei cu noul coronavirus, susținerea examenului de licență s-a desfășurat în condiții deosebite, conform cu metodologia elaborată de către Universitatea de Vest din Timișoara. Din fericire, Universitatea, fiind o instituție de top din țară, avea deja pregătită toată infrastructura informatică, pentru ca toate aceste examene să se desfășoare în cele mai bune condiții. Noi, profesorii, am beneficiat de o pregătire în prealabil; Înaltpreasfințitul Părinte Ioan ne-a îndemnat să efectuăm simulări, cu o săptămână înaintea examenului, pentru ca totul să se deruleze în condiții optime, ceea ce s-a și întâmplat. Astfel, promoția 2020 a Facultății de Litere, Istorie și Teologie din Timișoara, specializarea Teologie pastorală, a finalizat studiile, iar noi ne-am bucurat că am avut o promoție de studenți bine pregătiți”, a spus pr. conf. univ. dr. Constantin Jinga, șeful Catedrei de Teologie.

Comisia de examinare, alcătuită din cadrele didactice ale facultății, a apreciat dificultatea si importanța temelor abordate, originalitatea lucrărilor, modul de prezentare, capacitatea de sinteză a absolvenților, precum și nivelul lor de cunoștinte teoretice și practice.

După terminarea sesiunii de susținere a lucrărilor de licență, în paraclisului mitropolitan cu hramul „Învierea Domnului” din incinta Centrului eparhial, a avut loc depunerea jurământului de credință în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, și a profesorilor prezenți la ceremonie.

Toţi absolvenţii au depus jurământul de credinţă faţă de învăţătura Bisericii Ortodoxe, făgăduind în faţa lui Dumnezeu că o vor apăra şi propovădui, prin viaţa lor, ducând mai departe renumele institutului de învăţământ şi de cultură teologică absolvit.

Comments are closed.