Expoziție de carte veche la Centrul Multifuncțional Bastion din Timișoara

Sâmbătă, 27 ianuarie, la Centrul Multifuncțional Bastion a avut loc vernisajul Expoziției de carte veche Sevastian Bălescu, organizată de Asociația pentru Consolidare Mediu Asociativ (A.S.C.M.A.), în parteneriat cu Biblioteca Județeană Timiș, cu suportul Consiliului Județean Timiș. Cărțile aparțin colecționarului timișorean Sevastian Bălescu, care dorește să marcheze anul Centenarului prin această donație. Cele mai multe cărți vor ajunge la Biblioteca Județeană „Sorin Titel” Timiș, iar unele vor fi dăruite Mitropoliei Banatului, având în vedere tematica religioasă și valoarea lor spirituală. 

Din partea Centrului eparhial a fost prezent la Eveniment pr Zaharia Pereș, consilier în cadrul sectorului Cultural al Arhiepiscopiei Timișoarei, care a transmis binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Ioan.

Cel mai vechi exponat, Noul Testament, scris cu litere slavone, a aparținut familiei Bălescu, achiziționat din zona Alba și purtat în raniță de Gheorghe Bălescu, în Al Doilea Război Mondial, are în jur de 500 de ani. Evenimentul de deschidere va fi succedat de mini-concertul Simfonia Sufletului, din data de 1 februarie, și de dezbateri privind aniversarea a 70 ani de la adoptarea de către ONU a Declarației Universale a Drepturilor Omului (1948). Pe durata expoziției, inițiatorul ei intenționează să organizeze și alte dezbateri pe teme solicitate de către vizitatori sau de alte persoane interesate, prin intermediul Asociații și Fundații pentru Consolidare Mediu Asociativ, pilon de bază al societății civile din Județul Timiș.

Expoziția de carte veche va putea fi vizitată până pe data de 10 februarie, de marți până sâmbătă, în timpul programului Centrului Mulifuncțional Bastion, din subordinea Consiliului Județean Timiș, situat pe strada Hector, nr. 4, Bastionul Theresia, corpul C (cu intrare din curtea Bastionului). 

 

 

Comments are closed.