Festivalul coral „Cântările Învierii”, la Parohia Criciova

În Duminica a IV-a după Sfintele Paști în Parohia Criciova din Protopopiatul Lugoj a avut loc festivalul coral „Cântările Învierii”, ajuns la cea de-a XX-a ediție. În prezența multor enoriași ai parohiei corurile au prezentat un frumos repertoriu de cântece și priceasne pascale, care au emoționat și bucurat inimile celor prezenți. La această reuniune muzicală au participat corurile: Corul parohiei din Criciova, Corul „Osana”, din Lugoj, Corul Parohiei din Șag, Corul „Filocalia” al Liceului Teoretic „Coriolan Brediceanu” din Lugoj, Corul parohiei Lugoj Dealul-Viilor și Corul „Învierea” al Parohiei din Foeni.

Cuvântul de deschidere a fost rostit de pr. Zaharia Pereș, consilier eparhial, care a transmis binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Ioan și a arătat că acest festival continuă o veche tradiție corală de peste un secol în zona Lugojului, spațiu cultural renumit prin nume marcante de compozitori precum, Ion Vidu, Filaret Barbu, Tiberiu Brediceanu ș.a.. Părintele Protopop Ioan Cerbu a apreciat activitatea și preocupările în domeniul muzicii corale a preotului paroh din Criciova, Claudiu Vasile Subescu, precum și implicarea acestuia în organizarea festivalului coral din acest an, ajuns la ediția 20.

Din partea Consiliului Județean Timiș, Adela Popa, a evidențiat buna colaborare în plan cultural cu Arhiepiscopia Timișoarei și cu parohiile din județ. La buna desfășurare a evenimentului a contribuit și Primăria Comunei Criciova, prin aportul primarului gospodar Iosif Cristian Cătană. Fiecare cor participant a primit din partea organizatorilor diplome și obiecte artizanale din lut, specifice satului românesc de altădată.

Festivalul „Cântările Învierii” de la Parohia Criciova a avut sprijinul Mitropoliei Banatului, Arhiepiscopiei Timișoarei și a fost organizat de Parohia Criciova, Consiliul Local și Primăria Comunei Criciova. 

Comments are closed.