Festivități de deschidere a noului an școlar

Luni, 11 septembrie, Școala Gimnazială „Sfântul Antim Ivireanul” și Grădinița „Troița”  din Timișoara și-au deschis porțile pentru copiii și elevii săi. La eveniment a fost prezent Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, care a oficiat slujba de Te-Deum, alăuri de un sobor de preoți și diaconi de la Centrul eparhial și de la școală.

După oficierea serviciului religios a urmat intonarea Imnului de Stat al României de către elevii și profesorii școlii. Apoi au urmat luările de cuvânt din partea prof. Adela Panait, directorul Școlii „Sfântul Antim Ivireanul”, prof.  Daniela Buzatu, inspector pentru disciplina religie, care a dat citire mesajului de început de an al prof. Aura Danielescu, inspectorul general pe județul Timiș și alți invitați.

Festivitatea de deschiderea oficială a anului școlar 2017-2018, la sediul unităților școlare, aflat pe bv. Liviu Rebreanu nr 35 a avut loc în prezența unui număr mare de copii, elevi, profesori, părinți, dar și invitați speciali, profesori de la alte școli și universități din țară.

Cu emoții în suflet și dorință de cunoaștere, cu ambiția autodepășirii și a descoperirii carierei visate, copiii se pregătesc să treacă pragul unei alte etape de viață. Pentru unii, este primul an de școală și sunt nerăbdători să găsescă cheița, ce le va descoperi tainele învățăturii, pentru alții este ultimul an în această școală, încheierea unui ciclu, ultimele lecții de zbor și apoi înălțarea spre idealurile visate, cu toții sunt gata să mai pășească o treaptă.

De asemenea și Grădinița ”Troița” și-a reluat activitatea educațională, la vechiul sediu de lângă Parcul Rozelor (str. Acad. Alex. Borza nr.8).

Şcoala Ortodoxă „Sfântul Antim Ivireanul” este un proiect al Asociaţiei „Prologos”, în parteneriat cu Arhiepiscopia Timişoarei şi funcţionează cu binecuvântarea ÎPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului, şi a PS Paisie Lugojanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei. Programele de studiu sunt în conformitate cu programa oficială a MEN.

Școala Ortodoxă „Sfântul Antim Ivireanul” este prima școală ortodoxă din Judetul Timiș, autorizată de Ministerul Educației. Este o școală nouă, cu predare în limba română, înființată după normele Ministerului Educației Naționale și Programele Școlare Naționale în vigoare, care aduce în plus și discipline specifice unei școli ortodoxe.

***

Și Colegiul Național C. D. Loga și-a deschis porțile, pentru a-i întâmpina în noul an școlar pe toți elevii claselor gimnaziale și liceale. Festivitatea de deschidere, care a marcat începutul noului an școlar, a avut loc în sala de festivități a liceului, în prezența elevilor, a cadrelor didactice și a părinților. Ceremonia a debutat cu un moment de rugăciune, oficiat de părintele Ionel Popescu, vicar-eparhial, și părintele Cristian Feraru, de la Paraclisul mitropolitan aflat în incinta unității de învățământ. Cu acest prilej, părintele Ionel Popescu a transmis conducerii liceului, cadrelor didactice și elevilor, gândurile de felicitare, prețuire și încurajare ale Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului. După slujbă au fost rostite mai multe alocuțiuni din partea prof. Milin Tihomir, directorul liceului, prof. univ. dr. Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara, precum și din partea reprezentanților Primăriei Timișoara și ai Asociației „Pro Loga”. Totodată, reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Timiș i-a asigurat pe elevi și pe părinții acestora de siguranța și protecția elevilor, precum și de ordinea și siguranța publică din zonele unităților de învățământ, dar și din zonele adiacente.

Colegiul Național „C. D. Loga” își propune să ofere elevilor o experiență educațională deosebită, focalizată pe dezvoltarea lor personală complexă, pe valorificarea maximă a potențialului lor creativ, pe dezvoltarea unei gândiri flexibile și a unei culturi generale temeinice, care, alături de pregătirea de specialitate, să le asigure posibilitatea integrării și dezvoltării în orice domeniu de activitate din țară sau din străinătate.

Comments are closed.