Grija pentru doi copii răniți grav de furtună

În seara zilei de marți, 3 octombrie, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului a efectuat două vizite la Spitalul Județean din Timișoara și la Clinica Bega pentru a-i vizita pe cei doi copii de 10 și 11 ani, grav răniți în timpul furtunii violente din 17 septembrie a.c., care  a afectat orașul nostru și alte localități din partea de Vest a țării.  

Cei doi copii, din Timișoara și din Parohia Pădureni, Protopopiatul Deta, sunt răniți la cap și se află sub tratament în cadrul secțiilor de terapie intensivă de la spitalele amintite.

Fetița a fost lovită în față blocului de o creangă, iar băiatul a fost rănit de o țiglă desprinsă de pe acoperișul unei case. Medicii au reușit să-i stabilizeze pe copii răniți, însă starea lor de sănătate necesită încă tratament de specialitate; micuțul are nevoie de noi intervenții chirurgicale.

Situația medicală a celor doi copii a fost prezentată Înaltpreasfinției Sale de către medicii specialiști care se ocupă de cele două cazuri. Părintele Mitropolit s-a rugat pentru cei doi copii și le-a lăsat iconițe cu Maica Domnului și a mulțumit cadrelor medicale pentru dragostea și dăruirea arătate față de micuții suferinzi. 

Cu prilejul slujirii la catedrala mitropolitană din Timișoara, în Duminica a 19-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan a înălțat rugăciuni pentru acești copii internați, împreună cu credincioșii prezenți, rostind cu toții, apoi, rugăciunea „Tatăl nostru”.

Înaltpreasfinția Sa a îndemnat, în final, pe preoții catedralei și pe toți credincioșii să-i pomenească în rugăciunile lor către Bunul Dumnezeu, pe copiii internați și pe medicii care se ocupă de tratarea lor.

Comments are closed.