Grupul de colindători ai Centrului De Zi pentru copii ,,Patriarh Miron Cristea” Făget au vestit Nașterea Mântuitorului

25 de copii, beneficiari ai Centrului De Zi „Patriarh Miron Cristea” din Făget, înființat de Arhiepiscopia Timişoarei, sub coordonarea părintelui Lacatîș Liviu Ionuț,  au colindat joi, 7 decembrie, Complexul de servicii Persoane Vârstnice și Centrul Educațional ,,Sfântul Nicolae” din Lugoj.

Primul popas a fost la sediul Complexului Persoane Vârstnice, unde au fost întâmpinați de d-na director onor. Adriana Honyak și de angajați. După cuvântul de bun găsit, adresat de către părintele Lacatîș Liviu Ionuț, în care a fost evidențiată importanța marelui praznic al Nașterii Pruncului Hristos, colindătorii, îmbracați în straie populare, au  susţinut un program artistic de colinde creștine tradiționale, specifice zonei Făgetului. La final, copii au oferit şi mici daruri vârstnicilor: un coş cu fructe de sezon, prăjituri de casă şi multă căldură sufletească, petrecând câteva clipe în mijlocul bătrânilor, cu scopul de a emana câte ceva din puritatea și seninătatea copilăriei. Momentele au fost de bun augur, întrucât bunicii au rememorat vremea tinereților, istorisind tradițiile și obiceiurile populare ce caracterizau aceea perioadă. Vârstnicii au fost încântați şi au oferit, la rândul lor, un scurt program de colinde, după care i-au răsplătit pe colindătorii cu bunatăți și cu multe îmbrățișări.

Al doilea popas al cetei de colindători a fost la Centrul de zi pentru copii ,, Sfântul Nicolae” din Lugoj, unde au fot întâmpinați cu multă căldură de părintele Cristian Cerbu, împreună cu angajații și copilașii de la centru, unde, de asemenea, oaspeții au transmis vestea Nașterii Pruncului Hristos, după care au fost răsplatiți cu dulciuri și fructe.

Comments are closed.