Hramul Mănăstirii Luncanii de Sus

Marţi 1 octombrie, de sărbătoarea Acoperământul Maicii Domnului s-a serbat hramul principal al mănăstirii Luncanii de Sus din eparhia noastră.

Încă din ziua de luni, 30 septembrie de la orele serii, s-a oficiat privegherea de către mai mulţi slujitori, în biserica mănăstirii.

În dimineaţa zilei de 1 octombrie s-au oficiat sfinţirea Aghiazmei Mici şi Taina Sfântului Maslu, apoi, de la orele 10 Sfânta Liturghie de către 17 preoţi slujitori în frunte cu P.Cuv. Părinte exarh Simeon Stana. Mulţi dintre credincioşii pregătiţi au primit la momentul potrivit Trupul şi Sângele Mântuitorului.

După Sfânta Liturghie s-a oficiat un parastas pentru părintele arhimandrit Ieronim Stoican, slujitor al acestei mănăstiri până în anul 2011, care aşteaptă învierea de apoi în mormântul de lângă biserică.

De faţă au fost numeroşi credincioşi veniţi din diferite părţi ale eparhiei şi numai. Obştea monahală condusă de maica stareţă Filoteea Nistor a oferit celor prezenţi pachete cu prinoase, ca semn de binecuvântare.

Mănăstirea Luncanii de Sus mai are un hram la sărbătoarea Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena – 21 mai.

Comments are closed.