Început de an școlar la Liceul Ortodox „Sfântul Antim Ivireanul” și la Colegiul Bănățean din Timișoara

Luni, 9 septembrie, cu prilejul deschiderii noului an școlar, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, a fost prezent în mijlocul elevilor și profesorilor de la Liceul Teologic Ortodox „Sfântul Antim Ivireanul” din urbea de pe Bega. Festivitatea de deschidere a anului școlar a debutat cu slujba de Te-Deum, după care a urmat intonarea troparului Sfântului Antim Ivireanul, ocrotitorul spiritual al unității de învățământ și a Imnului de Stat. În continuare, prof. Adela Panait, directoarea Liceul Ortodox „Sfântul Antim Ivireanul” și reprezentanții Inspectoratului Județean Timiș și ai Primăriei Timișoara au rostit alocuțiuni ce au evidențiat  atât valoarea educației în societate, cât și importanța implicării părinților în sfera educației formale. Totodată, Mitropolitul Banatului, în cuvântul său, a menționat: „acești copii mai fac încă un pas spre spațiul cunoașterii. Ei nu poartă doar ghiozdane, ci pe umerii lor, începând de astăzi, li se pune o cruce, și anume: crucea științei, crucea înțelepciunii, crucea ascultării. Dumnezeu să binecuvinteze toți copiii din România și să le dăruiască înțelepciune”!

Din 2018, Școala Gimnazială „Sfântul Antim Ivireanul”, prima școală ortodoxă privată din județul Timiș, acreditată de Ministerul Educației și înființată după normele Ministerului Educației Naționale și Programele Școlare Naționale în vigoare, a devenit Liceul Teologic Ortodox (de stat) „Sfântul Antim Ivireanul”. Începând din toamna acestui an funcționează și o clasă de a IX-a cu specializarea: Teologie Ortodoxă. Misiunea Liceul Teologic Ortodox „Sfântul Antim Ivireanul” este de a crește generațiile viitoare de tineri cu o educație temeinică, fundamentată pe valori creștin ortodoxe, puternici și dornici să înfăptuiască binele în propria familie, la locul de muncă și în comunitate.

***

Și Colegiul Național Bănățean din Timișoara, cel mai mare colegiu din partea de vest a României, și-a deschis porțile pentru elevii care întâmpină noul an școlar. Alături de cei 2000 de elevi, însoțiți de părinți, bunici și alte rude apropiate, la festivitatea de deschidere a participat, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, și Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, care a oficiat o slujbă de Te-Deum. După momentul de rugăciune, a urmat intonarea imnului Colegiului Național Bănățean, urmat de fredonarea Imnului Național al României.

Comments are closed.