Mănăstirea Dobrești și-a cinstit unul din ocrotitori

În Duminica a IV –a după Rusalii obștea Mănăstirii Dobrești din Arhiepiscopia Timișoarei a îmbrăcat haine de sărbătoare la praznicul sărbătorii Sfântului Ștefan cel Mare și Sfânt. Din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, la acest moment duhovnicesc a participat și Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, care a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în fruntea unui sobor de preoți și diaconi de la mănăstirile din eparhie și de la parohiile învecinate.

Au participat la slujbă oficalități locale și județene, membrii ai Asociației Sfântul Ștefan cel Mare și Sfânt, dar și un număr mare de credincioși bănățeni.

„Chiar dacă nu toată lumea cunoaște în amănunt viața Sfântului Ștefan cel Mare, putem spune, că din cele lăsate de istoriografie, avem o dovadă clară despre gândul și felul în care lucra Sfântul Voievod. Acesta lucra cu Hristos, pentru Dumnezeu, pentru Biserica lui Hristos și pentru neamul nostru românesc. Această ctitorie a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel se bucură acum și de ocrotirea Sfântului Ștefan cel Mare, și în același timp este prilejul de bucurie și de întărire a credincioșilor, care sunt veniți din părțile Moldovei în Banat, dar și pentru credincioșii bănățeni, care redescoperă și se bucură de lucrarea pe care Sfântul Ștefan cel Mare o are în Biserica lui Hristos și în neamul nostru românesc” a spus Preasfințitul Paisie.    

Răspunsurile liturgice au fost date de grupul psaltic „Sfântul Nicolae” al Facultății de Teologie din Timișoara condus de diac. dr. asist. Ion-Alexandru Ardereanu.

În cuvântul de învățătură Preasfinția Sa a vorbit despre sfințenia și personalitatea Sfântului Ștefan, un mare mijlocitor pe acest pământ pentru credincioșii ce îi cer ajutorul.

Mănăstirea Dobrești, ctitorie a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel se află în construcție, lucrările înaintând la corpul de chilii, după cum ne-a precizat protos. Matei Buliga, starețul mănăstirii. Începând cu luna iulie se vor demara și lucrările de pictură interioară a bisericii mănăstirii.

Comments are closed.