Măsuri de prevenție pentru școlarii timișoreni

Urmare a numărului ridicat de îmbolnăviri cu viroze în această perioadă de iarnă, în instituțiile de învățământ preșcolare, școlare, gimnaziale și liceale din Timișoara, la inițiativa Părintelui Mitropolit Ioan au avut loc vizite medicale ale unor echipe de medici de specialitate și rezidenți pentru consult și informare cu metode preventive referitoare la virusul gripal.

 Astăzi, 28 ianuarie, la Liceul Teologic Sfântul Antim Ivireanul din Timișoara a avut loc o campanie de prevenție la care a participat monahia Anastasia, medic cardiolog la Policlinica Profilaxis din Timișoara. În Cabinetul medical al școlii au fost consultați copiii și școlarii, care au prezentat simptome evidente ale virusului gripal și viroze severe. Direcțiunea școlii s-a bucurat de inițiativa Părintelui Mitropolit Ioan și de implicarea Arhiepiscopiei Timișoarei în această campanie atât de necesară în această perioadă. Toate clasele acestei școli au fost vizitate de monahia Anastasia, care le-a prezentat elevilor simptomatologia, dar și remediile acestui virus, atât de banal, dar care, netratat poate produce complicații severe.

În conformitate cu ordinul nr. 813F/22.01.2019 al Ministerului Educației Naționale privind monitorizarea evoluției cazurilor de îmbolnăvire prin gripă și infecții respiratorii, Ministerul Sănătății prin Direcția de Sănătate Publică Timiș, a solicitat triajul zilnic epidemologic la începutul orelor de curs în vederea identificării preșcolarilor / elevilor cu simptomatologie de boală, în special respiratorie (febră, tuse, strănut).

Din anul 2018 Școala Gimnazială „Sfântul Antim Ivireanul”, prima școală ortodoxă privată din județul Timiș, acreditată de Ministerul Educației și înființată după normele Ministerului Educației Naționale și Programele Școlare Naționale în vigoare, a devenit Liceul Teologic Ortodox (de stat) „Sfântul Antim Ivireanul”.

Misiunea școlii este de a crește generații viitoare de tineri cu o educație temeinică, fundamentată pe valori creștin ortodoxe, puternici și dornici să înfăptuiască binele în propria familie, la locul de muncă și în comunitate.

Comments are closed.