Momente duhovniceşti la două mănăstiri din eparhie

În duminica a 4-a a Sfântului şi Marelui Post – 26 martie, la mănăstirea Luncanii de Sus, Sfânta Liturghie a fost săvârşită de un sobor de preoţi condus de P.Cuv. Părinte exarh Simeon Stana. Au slujit P.C. Părinte protopop Bujor Păcurar de la Făget, P.Cuv. Părinte stareţ Ştefan Mateş de la mănăstirea Petroasa Mare şi alţii.

La momentul potrivit, cuvântul de învăţătură a fost rostit de părintele exarh Simeon. În continuare, în prezenţa multor credincioşi şi credincioase s-a săvârşit slujba parastasului pentru vrednicul de pomenire părinte arhimandrit Ieronim Stoican, trecut la cele veşnice în anul 2011 şi îngropat lângă biserica mănăstirească. Părintele protopop Păcurar a transmis cu acest prilej un cuvânt de mângâiere din partea Înaltpreasfinţitului Mitropolit Ioan al Banatului. Obştea mănăstirii Luncanii de Sus numără cinci vieţuitoare şi este condusă de P.Cuv. Maică stareţă Filoteea Nistor.

În aceeaşi duminică, după-amiază, la mănăstirea Partoş, a avut loc Taina Sfântului Maslu de obşte. Slujba a fost săvârşită de P.Cuv. Părinte exarh Simeon Stana, P.Cuv. Părinte stareţ Varlaam Almăjanu şi P.C. Părinte Marius Florescu, redactor la Centrul eparhial. După săvârşirea Sfintei Taine, părintele Marius Florescu a ţinut un cuvânt de învăţătură, în care a făcut o paralelă între semnele primăverii astronomice şi semnele învierii Mântuitorului din morţi. Numeroşii credincioşi prezenţi au primit apoi ungerea tămăduitoare şi s-au închinat la mormântul Sfântului Iosif cel Nou de la Partoş.

Comments are closed.