„Ne cinstim mămicile” – Activități creative cu copiii de la Centrul de Zi din Făget

Ca în fiecare an, la Centrul de Zi pentru Copii Patriarh „Miron Cristea” din Făget au loc, în prima parte a lunii martie, ample activități, puse sub genericul „Ne cinstim mămicile!”. 

Activitățile au debutat în urmă cu câteva zile atunci când copiii, sub îndrumarea personalului de specialitate, au confecționat mărțișoare și felicitări în cadrul atelierelor de creație. În Duminica I a Postului, când Ortodoxia este celebrată, beneficiarii centrului au participat la Sfânta Liturghie, oficiată în biserica „Înălțarea Domnului” din Făget, iar apoi au dat naștere unui moment artistic ce a constat în intonarea unui bughet de pricesne bisericești și în recitarea unor poezii specifice momentului pe care îl traversăm. La finalul slujbei, articolele confecționate de „micii meseriași” au fost scoase spre vânzare credincioșilor prezenți la slujbă.

Activitatea a continuat și în a doua zi, atunci când a fost efectuată o vizită la Spitalul Orășenesc Făget, unde s-a urmărit aducerea unui licăr de bucurie pe chipurile copilașilor internați la Secția de Pediatrie. Astfel că, atât cadrelele medicale, cât și cei internați au primit câte un mărțișor însoțit de urările de însănătoșire grabnică.

„Iată că am reușit și în acest an să dăm viață unor momente deosebite și să păstrăm tradiția deja încetățenită în promovarea acestor activități. Am creat împreună cu copilașii noștri mărțișoare ce au ajuns în pieptul mămicilor, dar și al acelora ce au apreciat într-un fel sau altul munca noastră. De asemnea, am încercat să câteva raze de lumină și bucurie celor care în aceste zile se află pe patul spitalului, dar și celor ce au grijă de ei în aceste momente. Nădăjduim să putem continua realizarea acestor proiecte, întrucât nu este bucurie mai mare decât a-i vedea pe cei de lângă noi că sunt fericiți, iar copiii noștri și cei pe care i-am vizitat au fost fericiți astăzi”, a declarant părintele Emanuel Gafița, Coordonatorul Centrului.

Centrul de Zi ,,Patriarh Miron Cristea” al Arhiepiscopiei Timișoarei, susținut de către Consiliul local al orașului Făget, oferă serviciile sale pentru 25 de copii din familii sărace sau aflați în risc de abandon școlar. Aceștia beneficiază zilnic de o masă caldă, de sprijin în efectuarea temelor și de meditații pentru scăderea riscului de eșec școlar. De asemenea, copiii beneficiază de rechizite și materiale didactice. În cadrul centrului, beneficiarii participă la activități de petrecere a timpului liber, de formare a deprinderilor practice  și de întreținere  a spațiului personal. Copiii sunt încurajați să comunice în orice situație, să își exprime sentimentele, nemulțumirile și dorințele într-un mod constructiv, dar să își apere drepturile prin intermediul comunicării cu ceilalți.

Comments are closed.