Pachete cu alimente pentru persoanele nevoiașe, oferite de Parohia Timișoara-Iosefin

Încă din secolele primare, în Biserica Ortodoxă s-au concretizat două aspecte teologice de interpretare a mesajului evanghelic în ce privește slujirea creștină: aspectul vertical, care pune accentul pe lucrarea mântuitoare a lui Dumnezeu în viața fiecărei persoane umane; si aspectul orizontal, care accentueaza realizarea în lumea de aici a lucrării iubitoare și mântuitoare a lui Dumnezeu prin relațiile sociale. Pentru a se evita alunecarea în „verticalism” sau în „orizontalism”, Biserica Ortodoxă întotdeauna a avut în vedere să exprime dinamica unității dintre slujirea lui Dumnezeu și slujirea oamenilor.

O dovadă concretă a acestei slujiri teandrice este și Parohia Timişoara-Iosefin, care, pe lângă programul liturgic zilnic, organizează în mod constant diverse activități creștin-umanitare, ce au ca obiectiv slujirea și ajutorarea oamenilor aflați în nevoi și cu posibilități materiale insuficiente. O activitate socială de mare anvergură a avut loc astăzi, în ajunul marelui praznic al Intrării Domnului în Ierusalim, când comunitatea parohială, împreună cu fundația filantropică „Preot Ioan Olariu”, a venit atât în sprijinul copiilor de la Centrul de Primire în Regim de Urgenţă de pe lângă Direcţia Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș, cât și în sprijinul persoanelor asistate social de pe raza parohiei, oferind, pentru sărbătoarea Sfintelor Paști, pachete consistente cu alimente neperisabile.

Acțiunea caritabilă a debutat în biserica „Nașterea Maicii Domnului” cu un moment de rugăciune, după care preoții slujitori ai parohiei au împărțit pachete cu fructe și dulciuri celor aproape 30 de copii, tocmai pentru ca și cei mici să simtă, într-un fel, bucuria sărbătorilor. De asemenea, copiii enoriașilor au pregătit pachete cu jucării, dulciuri, cărţi și rechizite, pe care le-au înmânat personal prietenilor lor de la centrele de plasament, astfel încât beneficiile să fie de ambele părți.

De asemenea, un număr însemnat de persoane vrâstnice, bolnave și cu mulți copii, care au o situație materială precară, au primit cu ocazia sărbătorilor pascale, din partea Parohiei Timișoara-Iosefin, pachete cu alimente, ce au constat în făină, orez, ulei, cozonac, etc.

„Cu purtarea de grijă a bunilor credincioși, a preoților, a consiliului parohial și a membrilor Fundației Preot Ioan Olariu, acordăm, și anul acesta, ajutoare fraților noștri care se află în lipsuri, necazuri și suferințe. Printre aceștia se află și mulți copii de la centrele speciale din Timișoara, cărora am droit să le facem o bucurie de sfintele sărbători. De asemenea, persoanele în vârstă care, pe lângă mâncarea caldă primită în mod regulat la cantina socială a parohiei, au primit și alimente neperisabile, care să le fie de folos pentru sărbătoarea Învierii Domnului nostru Iisus Hristos”, a menționat părintele paroh Ionel Popescu.

Tot astăzi, copiii şi tinerii care primesc burse de studiu din partea Fundaţiei „Preot Ioan Olariu” au primi din partea parohiei mai multe elemente vestimentare noi, precum și alimente. În acest sens, au fost contactate familiile lor şi s-au întocmit liste cu ceea ce au nevoie, iar aceste liste au fost împărţite unor persoane apropiate de biserică, care, în cercul lor de prieteni şi cunoştinţe, vor face cumpărăturile necesare pentru fiecare copil în parte. În acest mod se reușește să se insufle tot mai multor persoane din comunitatea parohială dorinţa de a-i ajuta pe cei cu nevoi sociale.

Comments are closed.